Készpénz: elképesztő adatok a K&H-tól

Idén októberben 77 ezer alkalommal fizettek be az ügyfelek a K&H készpénzbefizetésre alkalmas automatáiba, ez pedig éves szinten 113 százalékos növekedést jelent - adta hírül a bank.
Domokos László, 2017. december 13. szerda, 11:11
Fotó: Napi.hu

A K&H 2013 decemberében telepítette első erre alkalmas atm-jeit, amelyek darabszáma és forgalma azóta jelentősen emelkedett.

A befizetős atm-ek indulása óta összesen több mint 1 millió befizetés történt 342 milliárd forint értékben. A jelentős növekedés egyértelműen azt jelzi, hogy a lakossági és kkv-ügyfelek körében komoly igény van erre a lehetőségre.

A befizetések növekvő népszerűsége annak is köszönhető, hogy bármikor kerül sor a befizetésre, az összeget a bank azonnal jóváírja a számlán. Így a sorban állás elkerülésével és az azonnali jóváírásnak köszönhetően az ügyfelek még kényelmesebben és gyorsabban tudják intézni pénzügyeiket" - mondta Rajna Gábor, a K&H lakossági értékesítési igazgatója.

A bank további berendezések telepítését tervezi, így a jelenlegi 169-es szám az év végéig 184 darabra nő, 2018 első negyedévére pedig a K&H valamennyi fiókjában találkozhatnak ezekkel.

Címlapkép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK