Két gyorsforgalmi út finanszírozásáról döntött a kormány

Az M4-es autópálya Berettyóújfalu és Nagykereki közötti szakaszának megépítésére 131,2 milliárd, míg az M7-es autópályát Kaposvárral összekötő R67-es gyorsút egy szakaszára 96 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány a hétfőn megjelent Magyar Közlönyben.
Németh Géza, 2017. május 8. hétfő, 21:09
Fotó: Napi.hu

Az M4-es ominózus szakasza 29,5 kilométer hosszú és a megépítését áprilisban nyerte el a Hódút Kft., a Duna Aszfalt Kft. és az A-Híd Zrt. konzorciuma.

Az eredetileg becsült ár 68,6 milliárd volt, míg a végső ár 83 milliárd forint lett. Ezzel szemben a kormány most 131,2 milliárd forint forrást biztosít az építésre, 90 százalékos uniós támogatással.

A különbség a kiegészítő létesítményekből adódik, az autópálya mellett felépül még egy mérnökségi telep, egy autópálya rendőrség és mindkét oldalon egy-egy tengelysúlymérő állomás.

Az R67-es kétszer kétsávos gyorsút több ütemben épül. A most juttatott 96 milliárd forintból azt a 33,2 kilométeres szakaszt kell megépíteni, amely a Kaposfüredet és a Látrányt elkerülő szakaszokat köti össze. A két települést elkerülő út nincs benn ebben az összegben, arról majd külön kormányhatározat intézkedik.

HOZZÁSZÓLÁSOK