Két újabb tender jelent meg az M4-es autópálya építésére

Folytatódik az M4-es autópálya fejlesztése, a 29 kilométeres szakasz egy Tisza-hidat is magába foglal. A beruházás 2016-ra fejeződik be.
Diószegi József, 2013. április 12. péntek, 12:30
Fotó: Napi.hu

Megjelent az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építésére kiírt teljes közbeszerzési felhívás - mondta Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője pénteken az MTI-nek. A 29 kilométeres útszakaszra három nyílt közbeszerzést írt ki a NIF, ebből az első csütörtökön, a második és harmadik ütem pénteken jelent meg.

Az első kiírás az Abony és a Tisza közötti 13,4 kilométeres, a második a Tisza-hidat magában foglaló 2,3 kilométeres, a harmadik pedig a Fegyvernekig tartó mintegy 13,2 kilométeres részről szól - közölte a kommunikációs vezető.
A tervek szerint a három szerződést a nyertesekkel ez év augusztusában írják majd alá, a kivitelezés pedig 2016-ra fejeződik be - közölte Loppert Dániel. Az út kétszer kétsávos lesz, leállósávval, csomópontokkal, külön szintű kereszteződésekkel és felüljárókkal, valamint egy egyszerű és egy komplex pihenővel.

Összesen 14,6 kilométer hosszan a keresztező villamoshálózat-vezetékek, több mint 2 kilométer hosszan pedig gáz- és kőolajvezetékek kiváltását kell megoldani. A teljes szakaszon három nagyobb hidat, egy 168 méter hosszút a Zagyván, egy 416 méter hosszú ártérit és egy 750 méterest a Tiszán, valamint több felül- és aluljárót is kell építeni.
A két ártér találkozása miatt az altalaj nagyon laza, ennek megerősítését is el kell végezni, és a Natura 2000 védett területek miatt a környezetvédelmi előírások is szigorúak. Ezek a tényezők jelentősen emelhetik a beérkező ajánlatok árait is - közölte Loppert Dániel.

A NIF kommunikációs vezetője példaként elmondta: kilenc ökológiai átjárót, 63 kilométernyi vadvédő kerítést és 8 kilométer hosszan zajárnyékoló falat kell építeni, valamint több száz madárfészket, odút, denevértornyokat, valamint 18 ezer fát és 320 ezer cserjét kell telepíteni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ingyen, 2013.04.12 14:45

szuppi.
akkó már csak cegléd és pest közt kéne majd megcsinyálni.
máhogy lehessen hova menni rajta.

csakmer pilisen, monoron meg monorierdőn keresztül az 50 es tempó nem annyira autópálya...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2013.04.12 12:52

@Blama: ..magyar ...hazai...patrióta ...nemzeti kapitalizmus...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2013.04.12 12:46

Nyertes: Közgép és....konzorciuma.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html