Kétmilliárdért kölcsönözne munkaerőt a MÁV-Start

A MÁV-Start zrt. két évre nettó 1,9 milliárd forint keretösszeggel kíván munkaerőt kölcsönözni több tucat szakmában, a felhívás szerdán jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben.
Németh Géza, 2016. április 27. szerda, 18:16

A kétfordulós, tárgyalásos eljárásra május 25-ig lehet jelentkezni, az ajánlatkérő MÁV-Start Vasúti Személyszállító Zrt. június 13-ig értesíti azokat, akik tovább jutottak a második fordulóba és így ajánlatot tehetnek.

A felhívás felsorolja azt a több tucat szakmát, amelyre a kölcsönadónak kell munkaerőt biztosítania. A fizikai munkakörökbe tartozik például az akkumulátor kihordó, telepkezelő, az alkatrész mosóberendezés kezelő, az általános betanított munkás, az általános karbantartó, és az általános segédmunkás is. Emellett adminisztrátorra és anyagkezelőre is szükség van. A kvalifikált munkakörökbe tartozik - egyebek mellett - a jármű technológus és a járműkonstrukciós szakértő is.

A MÁV-Start 50 jelentkezőre számít, de nem korlátozza a pályázó cégek számát. Viszont csak az jelentkezhet a tenderre, akinek az elmúlt három évben a nettó árbevétele eléri összesen az 1,9 milliárd forintot. Ugyanebben az időszakban a cég jegyzett tőkéje nem lehetett kevesebb egyik évben sem 15 millió forintnál.

Minden jelentkezőnek kirendeltséggel kell rendelkeznie a következő városokban: Budapest, Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged, Szombathely és Szolnok.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2016.04.27 22:50

Már majdnem elcsábultam, amikor a legutóbb a vonaton vezetőnek hívtak.
De kellene alapfokú végzettség....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2016.04.27 21:23

Tiltani kellene a munkaerő kölcsönzést.
Ha egy cégnek dolgozóra van szüksége, vegye fel, főleg, ha évekre kell neki dolgozó.
Érdekes, ilyenkor tudnak többet fizetni a melósra, mert ha kölcsönzik, az minimum a duplája, de van háromszoros díj is.
Persze a MÁV bírja, hisz vagy hitelből, vagy támogatásból van pénze.
Ma olvashattuk, hogy az államtól 217 milliárd forint költségtérítést kapott, és 2015 végi adósságállománya 98,7 milliárd forintot tett ki.
Így könnyű, hogy az adófizetők dobják össze az elqrást és a MÁV vezér 5 millás fizuját.
Eközben a dolgozók szégyenteljes rabszolgabért kapnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html