Kevés a szakember, drága lesz a gumicsere

A szakemberhiány elérte a gumiabroncs-szerelőket is, akiket béremeléssel próbálnak megtartani a vállalkozások, emiatt drágulnak a szolgáltatások, és sorban állásra is fel kell készülniük azoknak, akik a következő hetekben akarnak abroncsot cseréltetni - írta a Világgazdaság.
Domokos Erika, 2017. november 13. hétfő, 07:44
Fotó: AFP

A húsz százalékot is elérheti az áremelkedés mértéke - becsülte meg Tokaji Vilmos, a Continental Hungária Kft. értékesítési vezetője a lapnak. (Autósok, figyelem: elkezdődött a razzia a magyar utakon.)

A gumicsere ára nagyban függ a szolgáltatás színvonalától, nehéz átlagos tarifát meghatározni, de nagyságrendileg tízezer forint körül lehet, és a lap cikke szerint az alacsonyabb bérköltségek miatt vidéken a fővárosinál akár harminc százalékkal olcsóbban is lecserélhetik a gumikat.

Az abroncsok átlagos ára is tág határok között mozog, a méret és a minőség függvényében. Az átlagautósnak körülbelül 80-100 ezer forintba kerülhet a négy téli abroncs.

Magyarországon a jogszabály nem rendelkezik a téli gumik kötelező használatáról, de azt előírja, hogy 1,6 milliméteres profilmélységnél már le kell cserélni az abroncsokat. Szakemberek szerint a biztonságos közlekedéshez a télit négy, a nyárit három milliméteres profilmélységig ajánlott használni - írja az MTI a VG-re hivatkozva.

A kép forrása: AFP/Jean-Sebastien Evrard

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Hun Atilla, 2017.11.13 07:55

Nincs kevesebb gumis. Sőt, be lettek jelentve.
Egyre több a téligumit felszereltető és egy több az autós. A jólét miatt.
Ma már a tesco targoncás is használt autóval jár és van pénze téligumira.
A gyurcsanyi éra alatti svájci frankos suzukijától mindenki megszabadult a megmaradt pénzből tellik téligumira. Be is kell vezetni a kötelező használatát!
Ez az áremelekedős duma pedig a szokásos pék duma: mindegy, higy olcsóbb az üzemanyag, liszt, lement az ÁFA kenyér ára emelkedik...mert és kész.
Cserébe az állam előírja hogyan is kell kenyeret sütni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html