Kevesebb politikát olvasunk

Az év harmadik negyedévében hetedével kevesebb fogyott a három auditált politikai napilapból, mint az előző év azonos időszakában.
NAPI Online, 2007. november 12. hétfő, 14:44
Fotó:

A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség jelentéséből kiderül: a Magyar Nemzetből, a Népszavából és a Népszabadságból összesen 238,7 ezer kelt el tavaly egy átlagos nyári-őszi napon, míg idén ez a szám már csupán 198,9 ezer volt.

A három auditált politikai napilapból továbbra is a Népszabadság mondhatja magáénak a példányszámok több mint felét. A lapból átlagosan értékesített 112,8 ezer példány csaknem 22 százalékos visszaesést jelent, míg a Magyar Nemzet 69,7 ezres adata 9,3 százalékos csökkenést mutat. A Népszava 22,9 ezres eredménye 6,5 százalékkal múlja alul az előző esztendeit.

Az évek óta nem auditáltatott Magyar Hírlap adatairól - Kálomista Gábor, a kiadói holding elnökének szeptember közepi tájékoztatása alapján - annyit tudni, hogy alacsony remittendával terjesztik a 22 ezer példányban nyomott újságot.

A naponta publikált bulvárlapok között - összehasonlításképp - a Blikk vitte el a pálmát a harmadik negyedévben, a maga 245,7 ezer példányával.

HOZZÁSZÓLÁSOK