Kevesebbet megy Párizsba a magyar?

A szabadidős utazásoknál hozhatnak átmeneti visszaesést a terrorcselekmények, amelyek az üzleti utazásokat nem befolyásolják - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke a Világgazdaságnak.
MTI, 2015. november 17. kedd, 07:44
Fotó: Reuters

Az elmúlt évek terrorakcióinak tapasztalatai alapaján "sajnos az utazók kénytelenek egyre inkább hozzászokni a hasonló eseményekhez, és a foglalások néhány hetes visszaesés után növekedésnek indulnak. Sokan használják ki azt is, hogy az árak ilyen időszakban visszaesnek egy kicsit, így a forgalomban alig érezhető változás."

Már kinyitottak a francia főváros nevezetességei, a megszigorított ellenőrzéseken túl más kellemetlenségre nem kell számítaniuk a világváros látogatóinak.

A Világgazdaságban megjelent másik cikk szerint kedvező hatással lehet az utazási és reklámpiacra a jövő évi labdarúgó Eb. Pár órával a magyar válogatott norvégok elleni győzelme után néhány ezer forinttal többe kerül egy repülőjegy Budapestről Párizsba a Ryanair járatára, mint egy hónappal korábban. A diszkont-légitársaságok árképzései alapján elképzelhető, hogy az Eb-hez közelítve emelkednek az árak.

A magyarok általában nem tervezik egy évre előre az utazásokat, a nyári Eb-re így valószínűleg majd inkább tavasszal igyekeznek többen foglalni - hangsúlyozta az utazási irodák szövetségének alelnöke.

HOZZÁSZÓLÁSOK