Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Október 1-jén bezárták volna az 52,5 milliárd forintos megújuló energiás EU-pályázatot, de egy hivatalos közlemény szerint a dátumot jövő március 27-ig kitolták. Idén nyáron már egyszer meghosszabbították a beadási határidőt, júniusról októberig, de most ismét kitolták a beadás határidejét.

Azon vállalkozásoknak, amelyek energetikai korszerűsítéssel és megújuló energiaforrások alkalmazásával szeretnék meglévő épületeik hőtechnikai adottságait javítani, tehát jövő év tavaszáig még pályázhatnak.

Támogatott tevékenységek:

  • szigetelés, nyílászáró-csere
  • nem termelési célú fűtési, hűtési és használati meleg víz rendszereinek korszerűsítése megújuló energiaforrás hasznosításával,
  • világítási rendszerek korszerűsítése és megújuló alapú villamosenergia-termelés.

A Portfolio.hu korábbi cikke szerint a pályázat 1,5-100 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti (maximum az összes elszámolható költség 50 százalékáig) a támogatott projekteket a rendelkezésre álló forrás erejéig. Eddig 204 darab támogatási igényt nyújtottak be 4,5 milliárd forintos összesített támogatási igénnyel, azaz nem pörgött fel a pályázói kedv. Nyáron 104 darab benyújtott pályázatnál és 2,4 milliárd forintos támogatási igénynél tartott a számláló. Valószínűleg megint ezzel függ össze a több hónappal újból kitolt beadási határidő.

A kép forrás: Napi.hu/Szabó Dániel