Kezdő tőke és tanácsadás - így segít Józsefváros

Diák- és vállalkozásfejlesztési központ nyílik októberben a főváros VIII. kerületében; a Horánszky utcai létesítmény szabadidős színtérként és vállalkozói inkubátorházként is működik – tájékoztatott Becskei-Kovács Barbara, a Józsefvárosi Közösségi Házak Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.
MTI, 2012. július 16. hétfő, 16:57
Fotó: Napi.hu

A Horánszky utca 13. alatti székház után H13 névre keresztelt projekt két alappillérre épül: egyrészt a kerületben naponta megforduló mintegy 20 ezer diák kulturális, szellemi és szabadidős központja lesz, másrészt a körzetben már működő vagy újonnan alakuló kisvállalkozásokat segíti. Az intézmény egyetemekkel, főiskolákkal, kormányzati és civil szervezetekkel is együttműködne.

Az ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint a központ az ifjúsági programokon túl helyszínt, tanácsadást, infrastruktúrát nyújt a fiatal vállalkozásoknak, kezdeményezéseknek. Az inkubációs programban mintegy negyven munkaállomást alakítanak ki, amelyek a fiatal pályakezdők kedvezményes feltételekkel 1+1 évig használhatnak, ezen túl pedig szakmai tanácsokat is kapnak - ismertette Becskei-Kovács Barbara, hozzátéve, hogy olyan partnerekkel is tárgyalásokat folytatnak, akik akár kezdő tőkéhez is segíthetik a kisvállalkozásokat.

A H13 programjaiért felelős ügyvezető kiemelt fontosságúnak nevezte a művészeti irányvonalat is, s jelezte, hogy a központban kortárs galériát hoznak létre, és egy belső színház kialakítását is tervezik. Hozzátette, hogy a házban egy diákcserével foglalkozó információs központ és egy nagyterem is helyet kap, továbbá a H13 információs irodájában megismerhetik a fiatalok a negyedben zajló fejlesztési folyamatokat és a városrész kulturális, történelmi értékeit.

HOZZÁSZÓLÁSOK