Kezdődhet az M3-as autópálya meghosszabbítása

Az Utiber Közúti Beruházó Kft., a Constreal Mérnöki Iroda Kft. és a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. tervezheti az M3-as autóút Vásárosnamény és Beregdaróc közötti szakaszát, nettó 1 milliárd 593 millió forintért. A becsült ellenérték 1,5 milliárd forint volt.
Németh Géza, 2020. szeptember 22. kedd, 13:55
Fotó: MTI Fotó / Czeglédi Zsolt

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az új út az M3-as gyorsforgalmi út Vásárosnamény előtt lévő jelenlegi végétől (az M3-as és az M34 elválási csomópontjától) tart az országhatárig, azaz Beregdarócig. A nyertes feladata az autópályává fejleszthető 2x2 forgalmi sávos autóút engedélyezési tervének elkészítése, továbbá a szükséges építési engedélyek beszerzése.

A szakasz hossza 23 kilométer, és lesz rajta 4 külön szintű csomópont, egy-egy kétoldali egyszerű pihenőhely, továbbá meg kell tervezni a határátkelőt is.

A nyertesekkel szeptember 11-én kötött szerződést a NIF.

Közös ajánlattevőként indult a tenderen a Roden Mérnöki Iroda Kft. és a TURA-Terv Mérnökiroda Kft., továbbá egyedül tett ajánlatot az Unitef'83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt.

HOZZÁSZÓLÁSOK