Kgfb: panaszodnak az autósok

A Magyar Autóklub szerint a gépjármű-felelősségbiztosítás 2021-es díjainak megállapítása során a biztosítóknak figyelembe kellene venniük, hogy a gépkocsi-közlekedés a vírushelyzet folytán jelentősen csökkent.
Domokos László, 2020. november 3. kedd, 06:45
Fotó: Getty Images

Elfogadhatatlan, hogy egyes biztosítók indokoltnak tartják a gépjármű-felelősségbiztosítások 20 százalékos emelését jövőre - adta hírül Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub Jogi és Érdekvédelmi Bizottságának elnöke.

A díjak emelkedése bizonyos tekintetben indokolható, a kalkuláció azonban nem hagyhatja figyelmen kívül azt a körülményt, hogy a gépkocsi-közlekedés jelentős mértékben csökkent, amit jelez az üzemanyagárak változása is.

Ha a járvány miatti változásokat figyelmen kívül hagyják, szükség lehet a díjképzés vizsgálatára, amit a Magyar Nemzeti Bank a a bonus-malus rendelettel összefüggő úgynevezett károkozói pótdíj kapcsán korábban már kilátásba helyezett - fogalmazott közleményében Kovács.

A nyilvánosságra hozott díjak csak a 10 évnél idősebb gépkocsik üzemeltetőit érintik. A többinél a díjak megállapítása meg nem zárult le, ezeknél a Magyar Autóklub szükségesnek tartaná az általa említett szempontok érvényesítését.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2020.11.09 15:13

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pmksz, 2020.11.09 15:00

Milyen 20% nekem a több éve meglévő B10 ellenére a Generali 68%-ot emelt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html