Akár 15 százalékkal drágulhatnak a kgfb-k

Átlagosan 15 százalék körüli emelkedés várható a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) díjainál az év végén váltók esetében - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének képviselője, Papp Lajos.
Szabó Dániel, 2019. október 27. vasárnap, 08:54
Fotó: Napi.hu

A 2010. január elseje előtt vásárolt autóknál egységesen január elseje a biztosítási évforduló, és ezeknél november 2-án hirdetik majd meg az új díjakat. Az erről szóló értesítést - postai úton vagy e-mailben - november 11-ig kell megkapniuk az érintetteknek. Aki biztosítót akar váltani, az december elsején éjfélig mondhatja fel a biztosítását, az újat pedig december 31-ig kell megkötnie - mondta el Papp az M1 csatornán.

A szakember jelezte, az év végi kampány az autósok 20 százalékát, nagyjából 1,1 millió autót érint. A biztosítót váltók aránya általában nagyjából tíz százalék - tette hozzá.

A Casco-biztosítottsági arány - tette hozzá - Magyarországon 20 százalék alatt van, ami nemzetközi összehasonlításban alacsonynak számít.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Tokaji, 2019.10.27 13:16

@narancsragacs: Most már tudjuk, hogy rendkívül "sikeres" ember lehetsz, hiszen ilyen magas a KGFB díjad. Csak az a kár, hogy nem tudsz értelmezni pár mondatot az anyanyelveden. Nem az összegek számszerűsége, hanem az áremelés háromszoros nagyságrendje a lényeg. Ami a magasabb díjakat fizetőkre is igaz. Persze az olyan "sikeres", anyanyelvét jól ismerőnek mint te, ez nem számít. Gondolom, neked az sem számított, amikor a "szemkilövő" kormány versenyre kényszerítette a biztosítókat, és rögtön kiderült, hogy működött az a KGFB fele díjakkal is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2019.10.27 11:17

@Tokaji: hú de sokan boldogok lennénk a te 18200 ad duplájával is :) nem is értem az öreg roncsokra miért olcsó a súlyadó és a biztosítás ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Tokaji, 2019.10.27 10:04

Megtaláltam egy 10 évvel ezelőtti KGFB befizetési csekkemet. Hatezerötszáz azaz 6.500,- forintról, szemben a mostani, 18.200,--zal ugyanarra a gépkocsira, ugyanazokkal a feltételekkel!!! Csak a drágalátos "rezsicsökkentő" kormány vátozott azóta, amelyik megszüntette a biztosítók versenyeztetését, mert "valakinek" biztosan megéri, aki ezért milliárdos jutalékot kap. Aztán még ezt a nyúzást is tovább srófolják? Hol állnak meg? Évi 100 ezernél? VÉRLÁZÍTÓ!!! A médiának, a sajtónak nem lenne itt az ideje kiállni az állampolgárok mellett?!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html