Kgfb-váltók figyelem! Közeleg a határidő

November 29-éig mondhatják fel levélben a biztosításukat azok, akik másik biztosítónál akarják megkötni a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (kgfb) jövőre, mivel december 1., a váltás határideje vasárnapra esik.
MTI-Eco, 2013. november 12. kedd, 13:05
Fotó: Napi.hu

Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten elmondta: faxon ugyan december elsején is érkezhet felmondás a biztosítókhoz, de az alkuszok többsége ennek befogadására nem vállal garanciát, ezért arra hívják fel az érintettek figyelmét, hogy a döntést ne hagyják az utolsó napra. Akinek nem érkezik meg időben a felmondása, az a jelenlegi biztosítójánál marad jövőre is - tette hozzá az elnök.

Papp Lajos közölte: a díjértesítőre és az alkuszok portálján történő kalkulációra is igaz a figyelmeztetés, tisztázni kell, hogy az tartalmazza-e a 30 százalékos baleseti adót. Ha nem, akkor ennyivel magasabb lesz a kiszámlázott díj - mondta.

A FBAMSZ becslése szerint a tavalyihoz képest idén egyharmaddal kevesebben váltanak kötelező biztosítót, így a számuk 300 ezer körül lesz. Ehhez azonban hozzájön még további 150 ezer olyan ügyfél, aki a jelenlegi biztosítójánál felmondja, majd ugyanott jobb feltételekkel újra megköti biztosítását.

HOZZÁSZÓLÁSOK