Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Stadler Bussnang AG nyerte meg a MÁV-Start Zrt. nagy kapacitású motorvonatok beszerzésére tavaly decemberben kiírt tenderét.

A Közbeszerzési Hatóság honlapjára felötlött adatok szerint csak a Stadler nyújtott be ajánlatot a 40 darab, egyenként legalább 600 ülőhellyel rendelkező motorvonat szállítására, üzembe helyezésére, karbantartására. Az első eseti szerződésre a Stadler darabonként nettó 16,9 millió eurós (5,24 milliárd forint) árat ajánlott, minden további szerződésre pedig 14,95 millió eurót (4,6 milliárd forint).

A két cég hamarosan megköti a keretmegállapodást, amelynek célja, hogy nőjön a budapesti elővárosi forgalmi kapacitás és fejlődjön a járműállomány - írta a MÁV-Start.

A MÁV nem először köt szerződést a Stadlerrel, a gyártó tavaly decemberben adta át a 123-dik Flirt motorvonatot. Ezzel a MÁV-Starté Európában a legnagyobb egységes villamos vasúti flotta.

A MÁV a 123 Flirt motorvonatot négy közbeszerzési eljárás során szerezte be, az első 60 motorvonatra szóló szerződést 2006-ban írták alá, ezt követte 2013-ban a korábbival azonos műszaki tartalmú 48 vonat vásárlása, ez utóbbi közbeszerzését a MÁV-Start és a GYSEV közös kiíróként hirdette meg.