Ki a felelős? Nem játék a 3-as metró!

Rátelepedett a politika a 3-as metróra, egyesek felelőtlenül riogatnak az alagutak és a szerelvények rossz műszaki állapotával – véli egy jogász. A BKV állítása szerint kötöttek olyan biztosítást, amely a lerobbant metró utasaira is érvényes.
Napi.hu, 2016. december 15. csütörtök, 09:29
Fotó: Napi.hu

Egyes politikusok felelőtlenül riogatják az utasokat a 3-as metró rossz állapotával - mondta Kozma Péter közlekedési szakjogász a Magyar Nemzetnek nyilatkozva. Szerinte nem kellene politika játszmákban felhasználni a metró állapotát, ami alapvetően szakmai kérdés.

Úgy véli, a közbizalmat ingatják meg azok, akik olyasmiket mondanak, hogy nem engedik a gyerekeiket az észak-déli metróra. Minden közlekedési rendszer működésének megvannak a felelősei, ha ezekben az emberekben nem bízunk, akkor buszra és villamosra sem szabadna felszállnunk - véli a jogász.

A BKV illetékese a napilapnak azt mondta, hogy utasbiztosítás helyett olyan általános biztosítást kötött a cég, amely mindenkire, így a 3-as metró utasaira is érvényes. Ezzel reagált a DK szerdai állítására, miszerint évekkel ezelőtt megszüntették a 3-as metró utasbiztosítását.

HOZZÁSZÓLÁSOK