Ki építheti a városligeti infrastruktúrát?

Egyedüli ajánlattevőként a Colas Alterra Zrt. építheti a Városliget új víznyomó vezetékét és helyezheti át új nyomvonalra a trolibuszokat, nettó 1 milliárd 346 millió forintért.
Németh Géza, 2017. május 8. hétfő, 16:20
Fotó: Napi.hu

Az ajánlatkérő Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. a Közbeszerzési Értesítőben tette közzé a nyílt közbeszerzés eredményét.

A nyertesnek előbb el kell bontania a meglévő 800 milliméteres víznyomó vezetéket, majd pedig megépítenie az új 400 milliméteres vezetéket, az Ajtósi Dürer út nyomvonalán a Dózsa György út és a Hungária körút között.

A trolik közül pedig a 74-es, a 75-ös és a 79-es kerül át a ligetből az Ajtósi Dürer, illetve a Dózsa György útra. A trolikhoz új villamos hálózatot is kell építeni.

A trolik áthelyezését a következővel indokolta az ajánlatkérő: a Dózsa György út mellett épül meg a Városligeti Színház, a Dózsa György úti mélygarázs és a Néprajzi Múzeum, így ezen építési helyeket fel kell szabadítani. A trolik közül csak az Állatkerti körúton és a Zichy Mihály úton közlekedő járat marad meg az eredeti útvonalán.

Az ajánlatkérő április 7-én kötötte meg a szerződést a nyertes céggel.

HOZZÁSZÓLÁSOK