Ki kap újabb kaszinót?

Kétszer annyi bevételre számít a kormány a játékadóból és a koncessziós díjból, a Nemzetgazdasági Minisztérium egyelőre nem tervez pályázati kiírást a szabad kaszinókoncessziókra - írta a Napi Gazdaság.
Napi.hu, 2015. február 2. hétfő, 07:29
Fotó: Reuters

A lap kérdésre adott minisztériumi válasz szerint a tárca egyelőre nem tervez pályázati kiírást a szabad kaszinókoncessziókra. A játéktermek üzemeltetési jogának odaítélése kapcsán nincs pályázat kiírási kötelezettség.

A pályáztatás az csupán elvi lehetőség, nem pedig kizárólagos szabály, vagyis a koncesszióköteles szerencsejátékjogok szétosztása továbbra is történhet "megbízhatósági alapon" is. Így jutott hozzá a korábban odaítélt, összesen hét játékterem-üzemeltetési engedélyhez a Las Vegas Casino Kft. és az Aranybónusz Kft. is.

A törvény 11 kaszinó működését engedélyezi országosan, ebből mostanra nyolc nyitotta meg a kapuit. Az előzetes adatok szerint 2014-ben 5,6 milliárd forintot utalt ide öt kaszinó játékadó és üzemeltetési díj címén, idén ugyanez már 10,5 milliárd forintot is elérhet nyolc kaszinó befizetéseiből.

HOZZÁSZÓLÁSOK