Ki nem találná, ki szállít az államnak elektromos autókat

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) által tisztán elektromos autókra kiírt, 9 milliárd forint keretösszegű nyílt közbeszerzést a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft., valamint a Gablini Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte.
Németh Géza, 2018. augusztus 14. kedd, 16:49
Fotó: Napi.hu

Az eredményt az ajánlatkérő Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság közölte a Közbeszerzési Értesítőben. A 9 milliárdos keret öt részre bomlik, ebből három - nagyságában és felszereltségében különböző - személyautó, egy-egy pedig egyterű személy-, illetve kisáruszállító haszonjármű.

Az állami közbeszerzéseken rendre nyerő Porsche Hungaria két személykocsi kategóriát nyert, összesen 5,5 milliárd forinttal, míg a maradék három kategória 3,5 milliárddal a Gablinié lett. Indult még a tenderen a győri székhelyű INICIÁL AUTÓHÁZ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., de nem nyert.

Az elektromos autókból az erre kötelezett állami szervek, illetve a közös közbeszerzéshez önként csatlakozó intézmények vásárolhatnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lordofearth, 2018.08.14 17:35

Ezek az autók egy rakás szart nem érnek, a töltőtechnológiájukkal egyetemben. Porsche Hungaria?????? Ne csodálkozzunk!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html