Ki nem találná, mennyiért őrzik az M4 autópályát

Az eredetileg becsült havi nettó 13 millió 223 ezer forint helyett 7 millió 297 ezer forintért őrizheti az M4-es autópálya leállított 29 kilométeres szakaszát a két nyertes, a Nemzetközi Testőr Biztonságszolgálati Kft. és a Szentinel Vagyonvédelmi, Biztonság-Technikai Szolgáltató Kft.
Németh Géza, 2016. május 30. hétfő, 17:30
Fotó: Napi.hu

Az eredményt az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben. Mint ismert, az autópálya szakasz építését Simicska Lajos cége, a Közgép nyerte, de a kormány leállíttatta a munkálatokat, jelenleg egy csökkentett tartalmú gyorsforgalmi út tervezése zajlik.

A mostani közbeszerzés az Abony és Fegyvernek közötti 29 kilométeres szakasz - amely magában foglal egy új Tisza hidat is - munkaterületeinek őrzésére, és vagyonvédelmére szól. A nyertesnek vagyonőröket kell a helyszínre vezényelnie, továbbá feladata a jogsértő cselekmények és egyéb rendkívüli események lehetőség szerinti elhárítása, bekövetkezésük esetén pedig azonnal intézkedniük kell, a helyszín és a rend biztosítása mellett.

A tenderen a legolcsóbb ajánlattevő nyert. Mindkét nyertes tulajdonosai - a Céginfó.hu adatai szerint - magyar magánszemélyek. Ajánlatot tett még a Polisz Őr Kft. valamint a T.O.M. Controll 2001 Vagyonvédelmi és Szolgáltató Zrt. is.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK