Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Új autókat vásárol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) központi hivatala a Duna Autó Zrt.-től, ezúttal 17 darab új Skoda Octavia Ambition 1.4 TSi típusú, négyajtós személyautókat bruttó 83 millió forintért. Az ár tartalmazza a forgalomba állítás összes költségét, az adókat és vámokat is. Az autókereskedő egyedüli ajánlattevőként nyerte meg januárban a NAV 17 darab, felső-közép, 7. kategóriás 4 vagy 5 ajtós limuzin típusú, hivatali autók szállítására kiírt közbeszerzését. A beszerzés értékét előzetesen 95 millió forintra becsülték, így ehhez képest jóval alacsonyabb árral állapodtak meg a nyertessel.

Az adóhivatal tavaly nyáron lebonyolított autótenderén két részben szerepelt sikeresen a Duna Autó Zrt., ennek nyomán 16 darab Renault Laguna és 45 Kia Ceed kombi autót szállíthatott a NAV-nak mintegy 350 millió forintért. Ezen a közbeszerzésen a NAV több mint egymilliárd forint értékben szerzett be 244 autót, a nyertesek közt volt még az Auto-Fort Kft., a Wallis Kerepesi Kft., valamint a Schiller Autóház Kft. és a Super Automobil Kft. alkotta konzorcium.

 

A NAV júniusi autós közbeszerzése
Személygépjármű (darab)
TípusNyertes szállítóBruttó ár (millió Ft)
Legalább 7. kategória, 4 ajtós limuzin, 10 dbOpel Insignia Active 1.6 XhTWallis Kerepesi Kft.57,55
7. kategória, 5 ajtós kombi, 16 dbRenault Laguna Grandtour Energy 2.0 dCiDuna Autó Zrt..150,53
6. kategória, 5 ajtós kombi, 45 dbKia Cee'd kombi 1.6 GDI LXDuna Autó Zrt.198,66
6. kategória, 5 ajtós kombi, 123 dbFord Focus Trend 1.6Ti-VCT kombiAuto-Fort Kft.473,40
6. kategória, 5 ajtós limuzin, 50 dbOpel Astra 1.4/100LE SelectionSchiller Autóház Kft. - Super Automobil Kft.186,06
Összesen 244 db--1 066,22
Forrás: nav.gov.hu


A NAV tavaly februárban új Fiat Doblo Cargo típusú kisáruszállítókat vásárolt a Duna Autó Zrt.-től. A céggel hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzést követően kötöttek szerződést hat darab, szolgálati kutyák szállítására alkalmas haszongépjármű szállítására bruttó 23,3 milliárd forintért.

A közbeszerzési hirdetményei alapján a NAV-nak jelenleg folyamatban van egy 18 darabos, ötszemélyes áruszállító (pick-up) terepjáró haszongépjármű szállítására, valamint egy 8 darabos, közép és felső-közép kategóriás új vagy használt autók (hét limuzin vagy kombi típus, és egy egyterű autó) szállítására kiírt közbeszerzései. Továbbá a NAV Bűnügyi Főigazgatósága 30 közép és felső-közép kategóriás autót is beszerez.