Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A filmre három hét alatt 1.005.146 ember váltott jegyet, ami csaknem 1,5 milliárd forintnyi bevételt generált. Utoljára a 2009-ben bemutatott Avatar volt az a film, amelyre több mint egymillió néző volt kíváncsi, bár az csak nagyjából három hónap után érte el ezt a számot - közölte a film magyar forgalmazója.

A sci-fi sorozat új része már bemutatása óta több rekordot megdöntött: produkálta minden idők legjobb nyitóhétvégéjét a nézőszám és a jegybevétel terén, a legjobb nyitónap és a legtöbb napi nézőszám, valamint az eddigi legjobb második nap rekordját is megdöntötte, felülírva az előző napi nézőszámot is.

Nem csak Magyarországon dőlnek a rekordok

A saga új epizódja nemcsak Magyarországon, de a világ más pontjain is több új csúcsot állított fel: az európai piacon már a bemutató napján 14,1 millió dollárt (4,1 milliárd forintot), míg Észak-Amerikában az első napon 57 millió dollárt hozott, az első két napon összesen pedig 130 millió dollár bevételt generált, ami minden idők legjobb eredményének számít. Emellett rekordidő, 12 nap alatt érte el az egymilliárd dolláros (288 milliárd forint) bevételt is világszinten úgy, hogy Kínában csak január 9-én kezdik forgalmazni.

Az eddigi csúcstartó a Jurassic World volt, amely 13 nap alatt hozott egymilliárd dollárt meghaladó bevételt, ráadásul a világ második legnagyobb piacán, a kínain elért eredménnyel együtt.