Kiakadt a Reklámszövetség a plakátpiac átalakításán

Magyar Reklámszövetség (MRSZ) megdöbbenéssel fogadta a sajtóban megjelent, a kültéri reklámpiac átalakításával kapcsolatos kormányzati terveket - adta hírül a szervezet.
Napi.hu, 2016. október 11. kedd, 17:23
Fotó: Napi.hu

Az MRSZ szerint indokolatlanok és szakmailag megalapozatlanok azok - az Index.hu-n megjelent - kormányzati tervek, miszerint egyoldalúan szabályozni kívánják Magyarország összes, köz- és magánterületen lévő óriásplakátjának kihelyezését és azt az önkormányzatok hatáskörébe adják.

A letisztult városkép kérdését az MRSZ is fontos kérdésnek tartja, de legalább olyan hangsúlyos a közterületi reklámtevékenység piaci hatása. A szervezet levélben kérte a kormánytól a törvénytervezetet és szakmai egyeztetést kért.

A közterületi reklámköltés nagysága 2015-ben meghaladta 15 milliárd forintot, így mintegy 7,7 százalékát tette ki a teljes reklámtortának.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Hajnalka_vagyok, 2016.10.11 17:43

"Az MRSZ szerint indokolatlanok ... azok a ... kormányzati tervek"

mi az, hogy indokolatlanok??? Hat az (eppen most) haveri cegek erdekei (es Simicska ellehetetlenitese) nagyon is indokolja. Hogy kozben egy egesz szakmat vagnak taccsra, jarulekos veszteseg.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html