Kibérelte Magyarország Habsburg Ottó hagyatékát

Évi 100 ezer euróért (mintegy 32 millió forintért) bérli a jövőben a Habsburg Ottó Alapítvány a vaduzi OVH Archiv Stiftungtól a Habsburg Ottó hagyaték használati jogát - az erről szóló közlemény a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Németh Géza, 2018. november 28. szerda, 06:20
Fotó: Pixabay

A Habsburg Ottó Alapítványról szóló 2016-ban hozott törvény felhívta a kormányt a Habsburg Ottó Alapítvány létrehozatalára. Ez utóbbi írt ki hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést a hagyaték hasznáalti jogának bérletére, miután a szolgáltatásra csak az OVH Archiv Stiftung képes.

A hagyaték részét képezik Habsburg Ottó különböző nyelven megjelent politikai cikkei, kiadott könyvei, könyvgyűjteménye, továbbá az államfőkkel, meghatározó politikusokkal történt beszélgetései alapján készült tanulmányok és munkák. Része a hagyatéknak az Európai Parlamentben végzett 20 évnyi munkájának beszámolói, újságcikkek az Ausztriába történő visszatérés időszakából, továbbá levelezése, személyes tárgyai, kitüntetései. Végül a hagyaték része a film- és fénykép archívum, az egyéb dokumentumok és tárgyi emlékek is.

A szerződést november 9-én kötötték meg a felek.
HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.11.28 11:52

Hurrá, megint milliókat juttat a gazdagoknak az embertelen fidesz-kdnp qrmány.
A csóriktól megvon minden segítséget, a milliárdos cégeknek és a gazdagoknak tolja a pízeket.
Rokkantaktól elvett pár 10 000 forintot, a cégeknek milliárdokat ad, a gazdagoknak 10 milliókat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html