Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lezárult a Győr melletti péri repülőtér mintegy 6,6 millió euró értékű fejlesztése.

A reptér stratégiai jelentőségű az Audi Hungaria számára - mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tavaly több mint 30 ezer utas repült az Audi győri és ingolstadti telephelye között. A szolgálati utak gyors és hatékony lebonyolítása tovább növeli vállalatunk rugalmasságát és hatékonyságát - mondta a motor- és autógyártó ügyvezetője.

A fejlesztések eredményeként az 1450 méter hosszú kifutópálya 780 méterrel nőtt, és a teherbírását is jelentősen emelték. Megújult a repülőtér fényrendszere, valamint üzembe helyezték a műszeres leszállító rendszert (Instrumental Landing System-ILS), amely nagy arányban megnöveli a repülés biztonságát, és kedvezőtlen időjárási feltételek mellett is lehetővé teszi a fel- és leszállást. Ennek eredményeként mostantól Boeing 737 és Airbuis A320 kategóriájú repülőgépeket is tud fogadni a repülőtér - írta közleményében az Audi Hungaria.

A 2003 óta sikeresen működő a Győr-Pér repülőtér partnereinek köszönhetően folyamatosan bővül, fejlődik. "Az elmúlt 10 év alatt 49 375 repülési műveletet regisztráltunk, és 165 470 utast üdvözöltünk a fedélzeten" - számolt be Vadász László a Győr-Pér Airport Kft. ügyvezető igazgatója. A személyforgalom mellett a teherforgalom is jelentős, hiszen összesen 2943 teherszállító repülőgép fordult meg repterünkön 1 582 261 kilogramm áruval.

A magyar állam, Győr városa és az Audi Hungaria sikeres együttműködésének eredményeként megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően a műszaki-technikai feltételek vonatkozásában a második helyre lépett előre a Győr-Pér repülőtér a magyar polgári repterek rangsorában - közölte az Audi Hungaria.