Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az 50 százalékos intenzitású pályázati támogatásból egy korábban kihasználatlan csarnokban alakították ki az új üzemegységet, beszereztek egy zárt rendszerű ostyagyártó gépsort, új csomagológépet, a gyártósor kiegészítő elemeként pedig egy hidraulikus emelő szerkezetet, illetve turbó krémkeverőket vásároltak. A nápolyigyártó gép új termékek fejlesztését is lehetővé teszi, így a piacon új forma- és ízkombinációban is megjelenhetnek a rétsági termékek.

A csomagológépnek köszönhetően a tasakos megoldás mellett helytakarékos tömbcsomagolást is alkalmazhatnak, ezzel kimondottan az exportot célozzák meg.

A cég februárban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az új technológiával tíz tonnával növelik a 22 tonnás napi kapacitást.

A kekszeket, ostyákat, sajtos tallérokat és mézes puszedliket korábban Dunakeszin gyártották. A családi vállalkozás 1981-ben indult egyéni vállalkozásként, majd 1994-ben kft.-vé alakult, 2014 végén létesítettek ostyaüzemet Rétságon. Egy átszervezést követően az U és U Édesipari Termékgyártó Kft. 2016-ban átvette a gyártási tevékenységet, illetve ezt követően a beruházás folytatását is.

Nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint az U és U Kft. 2017-ben 3 milliárd 995 millió forintos nettó értékesítési árbevételt ért el, ebből közel 18 millió forint volt az export.

A kép illusztráció, forrás: Pixabay.