Kibővült a nápolyigyártó Rétságon

Új gyártóüzemmel, valamint nápolyigyártó és -csomagoló technológiával bővítette kapacitását az U és U Kft. (az Urbán cégcsoport tagja) a Nógrád megyei Rétságon; a beruházáshoz 432 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) - közölte a cég az MTI-vel.
Domokos Erika, 2018. október 2. kedd, 19:06
Fotó: Napi.hu

Az 50 százalékos intenzitású pályázati támogatásból egy korábban kihasználatlan csarnokban alakították ki az új üzemegységet, beszereztek egy zárt rendszerű ostyagyártó gépsort, új csomagológépet, a gyártósor kiegészítő elemeként pedig egy hidraulikus emelő szerkezetet, illetve turbó krémkeverőket vásároltak. A nápolyigyártó gép új termékek fejlesztését is lehetővé teszi, így a piacon új forma- és ízkombinációban is megjelenhetnek a rétsági termékek.

A csomagológépnek köszönhetően a tasakos megoldás mellett helytakarékos tömbcsomagolást is alkalmazhatnak, ezzel kimondottan az exportot célozzák meg.

A cég februárban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az új technológiával tíz tonnával növelik a 22 tonnás napi kapacitást.

A kekszeket, ostyákat, sajtos tallérokat és mézes puszedliket korábban Dunakeszin gyártották. A családi vállalkozás 1981-ben indult egyéni vállalkozásként, majd 1994-ben kft.-vé alakult, 2014 végén létesítettek ostyaüzemet Rétságon. Egy átszervezést követően az U és U Édesipari Termékgyártó Kft. 2016-ban átvette a gyártási tevékenységet, illetve ezt követően a beruházás folytatását is.

Nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint az U és U Kft. 2017-ben 3 milliárd 995 millió forintos nettó értékesítési árbevételt ért el, ebből közel 18 millió forint volt az export.

A kép illusztráció, forrás: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK