Kiderült, mely cégeit adja el Simicska Lajos

A GVH honlapján megjelent azon cégek listája, emelyekből Simicska Lajos kiszáll és elad Nyerges Zsoltnak.
Domokos László, 2018. július 18. szerda, 13:20
Fotó: Napi.hu

Nyerges Zsolt megvásárolja Simicska Lajos és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit - olvasható az engedélykérelem a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) honlapján.

Eszerint a bejelentés beérkezésének napja 2018. július 18. A dokumentum szerint az érintett cégek: a Mezort Általános Befektetési Zrt., az Euro Publicity Kft., a Megapolis Media Zrt., a Mundus Invest Zrt., a Lánchíd Rádió Műsorszolgáltató Kft. és a Pro-Ráta Holding Zrt. Pro-Aurum Zrt.

Még július 4-én jelentette be a két nagyvállalkozó milliárdos, hogy Simicska Lajos szinte minden érdemi üzleti érdekeltségétől megválik és nem publikus áron eladja azokat régi üzlettársának, Nyerges Zsoltnak.

Simicska Lajos a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2018 listája szerint 77 milliárd forintos becsült vagyonával a 13. legmódosabb magyarnak számít. A korábbi bejelentés szerint a kivásárlásra annak figyelembevételével kerül sor, hogy Nyerges Zsolt - aki A 100 leggazdagabb 2018-as listáján a 34. helyen áll, 33,5 milliárd forintos becsült vagyonnal - az érintett cégek egy részében tulajdonostárs, mások irányításában pedig vezető tisztségviselőként vett részt. A vételár és a szerződések tartalma üzleti titok, ezeket később sem hozzák nyilvánosságra.

Azóta pedig olyan találgatás látott napvilágot a G7-en , hogy ez a mostani tulajdonoscsere csak átmeneti, a következő lépésben csaknem minden vagyontárgya végül Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó-milliárdos - aki immár a második legtehetősebb ember az országban a maga 280 milliárd forintos becsült vagyonával - környezetében köthet ki. Eszerint Nyerges azért lett a közvetítő, mert benne még mind a két fél megbízik, vagy legalábbis szóba áll egymással. Ugyanis miután Orbán Viktor miniszterelnök, és egykori kollégiumi szobatársa, bizalmasa összevesztek, és 2015 elején (február 6-án) a G-nap néven emlegetett esemény után nyilvánosan is felvállalták a konfliktusukat, Nyerges volt az, aki Simicskával és Orbánnal is beszélő viszonyban maradt.

HOZZÁSZÓLÁSOK