Kiderült, mi okozta a bajt a paksi atomerőműben

Ismét névleges teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 4. blokkja, amely péteken reggel állt le - közölte honlapján az atomerőmű.
K. Kiss Gergely, 2019. november 3. vasárnap, 12:29
Fotó: Napi.hu

A leállást egy transzformátorhoz kapcsolódó, árammérést végző ellenőrző berendezés meghibásodása okozta - írta az Országos Atomenergia Hivatal.

A szakemberek a hibát kijavították, a blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nem volt - idézi az MTI.

Mint megírtuk: pénteken reggel 8:16 órakor leállt az atomerőmű 4-es blokkja. Az erőműnek e héten már másodszor kell az előírásoknak megfelelően közölnie, hogy váratlanul, de nem képes a tervezett, maximális termelésre. A pénteki "üzemi esemény" ráadásul furcsább volt, mint a keddi, amikor azért esett ki a 3-as blokk kapacitásából 130 MW - éppen csúcsidőben 11.30 és 12.30 között, amikor a legdrágább azt máshonnan pótolni! -, mert pontosabban meg nem határozott "gépészeti berendezés meghibásodása" történt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Fricibacsi3, 2019.11.03 18:59

@totyika:
Paks 1-et néhány év múlva be kell zárni
Ha nem lesz Paks 2 , na akkor az import áramot extra költségen nekünk kell fizetni, már ha kapunk a kieső Paks 1 mennyiséget.
Ha nem akkor nem lesz villany oszt lehet óbégatni
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

totyika, 2019.11.03 18:53

Arról viszont nem szzól a fáma, hogy az atomerőműveket vízzel hűtik ( Pakshoz a vízhűtő rendszert finnek szállították), s már tavaly is voltak kissebb gázlók a Dunán de ez tény sem zavarja a a "hivatalos tájékoztatókat". Sőt mi több idén az aszály miatt több francia atomerőmű is visszafogott üzemmódra kellett, hogy váltson. Több egyég engedélyezési meg egyéb okok miatt Paks II-nek már annyi!! Lányok,asszonyok, fiúk, férfiak ezt is mi fizettük, s fizetjük meg!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html