Kiderült - így növekszik az OBI dolgozók bére

Megegyezéssel zárult a mai bértárgyalás az OBI német menedzsmentje és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), valamint a sztrájkbizottság között.
Napi.hu, 2016. július 14. csütörtök, 16:05
Fotó: Napi.hu

Hét év bérfejlesztés nélküli időszak után, Magyarországon az OBI áruházakban egy új bérezési modell kerül bevezetésre. A vállalat igen jelentős, két számjegyű béremelési javaslatot tett, amely a kereskedelmi ágazatban a legjobbak között említhető - értékel közleményében a KASZ.

A 2016. augusztus 1-től megvalósuló béremelés a munkavállalók 90 százalékát érinti. A cég ajánlatát a szakszervezet és a sztrájkbizottság képviselői elfogadták, így egyelőre nem lesz a hétvégén országos sztrájk az OBI-nál.

A munkavállalók összefogásával és nyomásgyakorlásának eredményeképpen a német menedzsment tudomásul vette, hogy a jelenlegi alacsony bérek nem tarthatók, ezeken a béreken nem lehet szakképzett munkavállalókat foglalkoztatni Magyarországon. Az OBI vezetői a béremelésnél kiemelten fontosnak tartják, hogy a munkavállalók milyen régóta dolgoznak a vállalatnál.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK