Kiderült, mennyi pénzt kapnak vissza az astrások

Várhatóan mintegy 300 millió forintnyi adót kaphatnak majd vissza az Astra ügyfelek, az általuk befizetett, de - a biztosító idő előtti elhagyása okán - igénybe már nem vett kötelező biztosítási fedezetek után - közölte a biztosítas.hu szerdán.
MTI, 2015. december 2. szerda, 16:40
Fotó: Napi.hu

Az Astra Biztosító ügyfeleinek az általuk megfizetett 30 százalékos baleseti adót a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) adja vissza kérelemre, ami a portál számításai szerint akár 100 ezer Astra biztosítottat is pozitívan érinthet.

A hatóság a minél gördülékenyebb ügyintézés érdekében "BAV" elnevezéssel nyomtatványt rendszeresített, melyet az ügyfelek a hozzá tartozó kitöltési útmutatóval együtt letölthetnek az adóhatóság honlapjáról és a kitöltött dokumentummal kezdeményezhetik a részükre visszajáró adó visszaigénylését, azonban a baleseti adó nem automatikusan jár vissza, minden biztosítottnak magának kell igényelnie azt. Szintén fontos, hogy csak azok igényelhetik vissza adójukat, akiknek szerződése már megszűnt a biztosítónál.

A román pénzügyi felügyelet (ASF) augusztus 26-án nyilvánította fizetésképtelenné a Magyarországon is működő Astra biztosítótársaságot, megvonta működési engedélyét és csődeljárást kezdeményezett ellene, miután a társaság nem hajtotta végre a hatóság által előírt feltőkésítést. A társaság Magyarországon többek között kötelező gépjármű felelősségbiztosításokat kötött nagyobb számban.

HOZZÁSZÓLÁSOK