A napokban számolt be a Napi.hu arról, hogy Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő felügyelőbizottsági elnöki tisztséget tölt be január óta az állami Kárpátok-Alpok Zrt.-nél, amely a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonjának elbontását és karcagi újraépítését felügyeli. A hányatott sorsú magyar pavilont - amelyet a sajtóban a formája miatt sámándobként is emlegetnek - hazánknak meghosszabbított határidővel, az olasz expó külön engedélyével, 2016. május vége helyett 2017. május 1-jéig kell elbontania.

A hvg.hu most megkérdezte az állami társaságot, hogy miért Nógrádira esett a választásuk fb-tagként, illetve mekkora díjazásban részesül e tisztség betöltéséért. "A cég nem válaszolt a kérdésre, hogy miért épp Nógrádiban látták meg a potenciált. A tanár úr 2016. január 14-től 2016. november 24-ig látta el feladatát, ez alatt a 11 hónap alatt pedig havi bruttó 150 ezer forintot kapott" - válaszolta a Kárpátok-Alpok Zrt. a portálnak.

Nógrádi tehát e cégnél lemondott fb-tagságáról, azonban a hatályos cégadatok szerint jelenleg felügyelőbizottsági tag az állami Sefag Erdészeti és Faipari Zrt.-nél és a fővárosi Budapesti Önkormányzati Követeléskezelő Kft.-nél.