Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jogilag is egyesült a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt., számos termékfejlesztéssel zárva a tavalyi évet. A hazai ízesítetlen ásványvízpiac teljesítményét jelentős mértékben befolyásolja az időjárás, ezért a tavalyi hűvösebb nyár miatt a forgalom elmaradt az előző év kiugró számaihoz képest.

A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. ugyanakkor a piac átlagos teljesítményét felülmúlva több mint 344 millió liter (ízesítetlen) természetes ásványvíz-forgalmat bonyolított 2016-ban; a vállalat piaci részaránya 0,5 százalékponttal nőtt, értékbeli piaci részesedése pedig 36,2 százalékot tett ki. A Szentkirályi-Kékkúti eredményei tehát megfelelnek a globális ásványvízpiaci trendeknek: a Canadean piackutató cég legfrissebb adatai szerint a palackozott vizek eladása globálisan 5,3 százalékkal nőtt, ami jól mutatja, hogy világszerte egyre népszerűbb az egészséges, egészségtudatos életmód.

A cél: ne üssék, hanem erősítsék egymást

Az ásványvíz- és üdítőipari vállalat a hűvösebb nyár ellenére is a tavalyival közel azonos 14,8 milliárd forint számlázott árbevételt ért el, és tevékeny évet tudhat maga mögött. A két nagy nevű magyar ásványvíz-vállalat, a Szentkirályi és a Kékkúti jogilag is egyesült, és számos termékfejlesztést hajtott végre: bővítette a Theodora termékcsaládot új, ásványvízalapú, ízesített italokkal, és egy szénsavmentes, lágy ízű, rózsaszín csomagolású természetes ásványvízzel. Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke a vállalat éves teljesítményét értékelve elmondta:

A Szentkirályi és a Kékkúti jogi összeolvadása különösen fontos számunkra, hiszen az egyik piacvezető márka, a Szentkirályi és az egyik utolsó nagy, történelmi ásványvíz-brand, a Theodora került közös tulajdonba. Számunkra a tavalyi év legfontosabb feladata az volt - és lesz még az idén is -, hogy kialakítsuk annak a szakmai hátterét, hogy ez a két nagy ásványvíz márka immár ne egymás ellen, hanem egymást kiegészítve, egymást erősítve szerepelhessen a piacon.