Kiderült, mi lesz a bezárt Tescók dolgozóival

A boltbezárásokkal érintettek 70 százaléka maradhat - ha akar - a Tescónál, a megváltozott munkaképességűek és a nyugdíj előtt állók ebbe a körbe tartoznak.
Napi.hu, 2015. február 3. kedd, 11:59
Fotó: Reuters

Ma zárultak le az egyeztetések a Tesco és a dolgozóit képviselő szakszervezetek között a boltbezárások által érintett munkatársak jövőbeni lehetőségeiről - közölte a társaság.

A 13 bolt bezárásával érintett 566 dolgozó közül 350 főnek tudnak új álláslehetőséget felajánlani a Tescón belül: ők egy másik áruházban, vagy a Tesco valamelyik logisztikai központjában dolgozhatnak. Az érintettek a következő néhány napon belül dönthetnek arról, hogy elfogadják-e a felajánlott pozíciót. Akik igent mondtanak, azok a munkafeltételeik megváltozására való tekintettel a vállalattól egy egyszeri támogatást is kapnak. A megállapodás értelmében a Tesco minden érintett, összesen 17, megváltozott munkaképességű munkavállalójának ajánlatot tett a továbbfoglalkoztatásra, csakúgy, mint minden az öregségi nyugdíjkorhatár előtt álló dolgozónak is.

A Tesco 60 dolgozójának nem tud a vállalaton belül új pozíciót ajánlani, míg 90 munkavállaló saját maga döntött úgy, hogy a vállalaton kívül keres új lehetőséget, és közülük többek kiléptetése vagy folyamatban van, vagy már elhagyták a vállalatot. Az érintettek közül 66-an tartós távollévők, például betegállományban vannak, vagy szülési szabadságukat töltik. Ők továbbra is állományban maradnak.

Azoknak, akiket nem tud tovább foglalkoztatni, a cég törvény által előírt juttatást plusz egy hónap jövedelemmel egészíti ki. Ezen túl speciális képzésekkel és állásbörzével is segíti álláskeresésüket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Tibi27, 2015.02.03 13:39

Hahó! unortodox!
Hüjegyerek! Lehet kezdeni köpködni a rohadt multikra!

Ez, bárki bármit mond korrekt ajánlat a Tecsó részéről!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html