Kiderült, mi történt ma az orosz metrószerelvénnyel

Nem történt meghibásodás a felújított metrószerelvényen, egy idegen tárgy okozta a vonat átmeneti kiesését a fogalomból - adta hírül a BKV.
Domokos László, 2017. július 26. szerda, 11:41
Fotó: Napi.hu

Ma az M3-as metróvonalon közlekedő egyik felújított szerelvény meghibásodott, az ajtóvisszajelző lámpa nem jelzett a vezetőnek. A BKV Zrt. az eset után az érintett vonatot biztonsági átvizsgálásra a telephelyre szállította, ahol az orosz és magyar szakértők ellenőrizték a szerelvényt - közölte a Bolla Tibor, a társaság elnök-vezérigazgatója.

Az elsődleges vizsgálatok szerint a vonat egyik ajtaja alá egy idegen tárgy (fakocka) került, ennek következtében szorult meg az ajtó, ezért nem volt a vezető számára visszajelzés az ajtók zárt állapotáról. A védelmi rendszer jól működött, hiszen a vezető számára nem érzékelhető eseményről adott fontos információt, ezzel is támogatva a biztonságos közlekedést.

Az eset az utasbiztonságot nem veszélyeztette. A szerelvény az idegen test eltávolítása óta hibamentesen, jól működik, átvizsgálás után pedig újra forgalomba állhat - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK