Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A népszerű televíziós műsorvezető, Jakupcsek Gabriella is áldozata lett az állami médiát irányító MTVA csoportos leépítésének. Jakupcsek azt nyilatkozta a Blikknek, továbbra sem tudja, miért történt mindez, és arról sem tud, hogy külsősként tovább foglalkoztatnák, mivel még senki nem kereste meg ez ügyben. A műsorvezetőt hidegzuhanyként érte, hogy két napja - az állami média műsoraihoz képest jó nézettséget produkáló műsor - a Ridikül forgatásának szünetében közölték vele: nem tartanak igényt a munkájára.

A napilap információi szerint Jakupcsek havi 1,5 és 2 millió forint közötti gázsit kapott, ám ez ahhoz képest, hogy havonta mintegy 29 adásban szerepelt, nem is sok - egy neve elhallgatását kérő médiaszakértő szerint más csatornáknál vezető arcok ennek a pénznek a dupláját vagy annál többet is megkeresnek.

A Blikk információi szerint az állami média fiatalabb arcokkal turbózna a nézett­ségen, mások szerint a Kunigunda utcai stúdiók milliárdos fejlesztései miatt folyamatos költségcsökkentésre van szükség, és a tavaly karácsonyi, mintegy 200 fős leépítés után a levegőben lógott, hogy idén, év vége előtt is lesz hasonló.

Úgy hírlik, hogy Jakupcseken kívül Nika György, Bálint István, Sípos Juli és Várkonyi Benedek munkájára sem tart már igényt az MTVA, amely tegnapi közleményben a szinergiák kihasználása, a hatékonyságnövelés, valamint a költségcsökkentés okán döntött a 129 fő elbocsátása mellett.

RTL-nél is változás jön

Az RTL Klub leveszi műsoráról az összes IKO Produkció által gyártott műsort - írja másik cikkében a Blikk. Mint ismert, a milliárdos üzletember Rákosi Tamás tulajdonában lévő gyártócég, az IKO a jövőben - a milliárdos üzletember és filmipari kormánybiztos - Andrew G. Vajna által megvásárolt TV2-nek szállít műsorokat. Ez azt is jelenti, hogy az eddig gyártott produkciók műsorvezetőitől is megválik az RTL, így a Reflektort három éve vezető Pintér Adrienntől és a reggeli műsort vezető Teszári Nórától és Somogyi Zoltántól.