Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Téli rezsicsökkentésről döntött a kormány: minden család jóváírhat 12 ezer forintot a gázszámlájából. Azoknak akik nem gázzal fűtenek, hanem távfűtést vesznek igénybe, ugyanezt a jóváírást biztosítják - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök még március elején. Azóta pedig kiderült, hogy az állami NKM Nemzeti Közművek intézi majd az utalást.

A Népszava szerint pedig - bár titkolják -, de az állami MVM tulajdonában lévő Magyar Földgáz-kereskedő Zrt.-nek - március 20-án kell az állami NKM Nemzeti Közművek rendelkezésre bocsátania a gázszámla-kedvezmény biztosításához szükséges teljes összeget - tudtuk meg a lakossági gázellátást végző NKM-től. A kormányrendelet alapján a lap számításai szerint az NKM-nek az összeget legkésőbb jövő hét péntekig kell az egyéni számlákon jóváírva leosztania. Ígéretük szerint a részletekről hamarosan minden ügyfelet levélben tájékoztatnak.

A jóváírás vagy a második negyedéves, vagy az áprilisi számlákból lesz.

A jóváírás kapcsán korábban több hír megjelent a sajtóban, mely szerint a rezsicsökkentés bevezetése óta annyit veszítettek a magyarok, hogy a mostani 39 milliárd forintnyi bőven kijön abból a pénzből, amit azon buktak el a háztartások, hogy az elmúlt években olcsóbb volt a földgáz világpiaci ára, mint a kormány által megszabott hatósági díj.

A fotó forrása: Pexels.com.