A biztonságos és színvonalas lakossági ellátás, valamint a munkavállalók érdekeit figyelembe véve a Praktiker áruházak május 8-án nyitnak ki először vasárnap. A Praktikernek a vasárnapi nyitva tartás feltételeit 19 barkácsáruházban kell megteremtenie - adta hírül a társaság.

A hét többi napján a korábbi nyitvatartási rendnek megfelelően, reggel 8.00 órától este 20.00 óráig lehet a Praktikerekben vásárolni.

A Praktikernél a vasárnapi "nézelődős" vásárlás szombatra csúszott, így péntek, szombat és hétfő erősebbnek bizonyult más napokhoz képest az elmúlt egy évben. A Praktiker az új nyitvatartási rendtől azt várja, hogy a vásárlói szokások megváltoznak, és újra péntek, szombat és vasárnap lesz a tipikus vásárlási időszak a barkácsáruházakban. 2015 márciusa előtt a vállalat forgalma jól alakult vasárnaponként, annak ellenére, hogy rövidebb ideig voltak nyitva az üzletek, mint a másik hat napon. A Praktiker tapasztalatai szerint a fogyasztók a barkácsáruházi vásárlásaikat a hétvégére időzítik olyan termékkörök esetén, mint csempék, szaniterek, festékek, vagy kertépítéshez, kertrendezéshez kapcsolódó árucikkek.