Kiderült, mit várhatnak a devizahitelesek Orbántól

A bankok, az állam és az adósok arányos teherviselését szorgalmazta pénteken Facebook-oldalán a miniszterelnök. Az otthonteremtés ügye csak a bedőlő hitelek miatti vészhelyzet elhárítása után következhet.
Szepesi Anita, 2011. február 28. hétfő, 08:35
Fotó:

A Napi Gazdaság hétfői számának cikke

Orbán Viktor pénteki bejegyzésében kijelentette, a devizahiteleik miatt rossz helyzetbe kerülők megsegítésére fel fogják állítani a nemzeti eszközkezelőt. A terveket kidolgozták, folynak a tárgyalások arról, hogy a magyar költségvetés és a bankrendszer milyen arányban vállaljon felelősséget a kialakult helyzetért.

A miniszterelnök nem támogat olyan javaslatot, amely a költségvetés kontójára fizeti a bankok által megkötött hitelek árát. Mint írja, ez elfogadhatatlan és igazságtalan azokkal szemben, akik erejüket megfeszítve fizették a hiteleiket. Ezért arra törekszik, hogy a magyar költségvetés, a bankrendszer és az adósok arányosan osszák meg a devizaárfolyam elszabadulása miatt bedőlő lakáshitelek költségeit, ami szerinte sem lesz egyszerű, de tető alá fogják hozni a megállapodást.

Az otthonteremtéssel kapcsolatban a miniszterelnök megjegyezte, erre a több százezernyi család feje fölött tornyosuló veszély elhárítása után koncentrálhatnak ismét. Mehrli Péter, a Magyar Ingatlanszövetség (Maisz) elnöke szerint a közös megoldás három lábon álló konstrukcióként képzelhető el.

Az állami szerepvállalás, szubvenció megspórolhatatlan a bedőlt hitelesek mintegy 10 százalékánál, nagyjából ekkora lehet az aránya azoknak a hiteleknek, amelyeket forgalomképtelen vagy majdnem forgalomképtelen ingatlanokra vettek fel, és amelyeknél a bent lakók anyagi helyezte a törlesztést hosszabb távon is kilátástalanná teszi. Ezeket a lakásokat szociális bérlakássá kell alakítani - hangsúlyozza Mehrli. A bajba jutott adósok másik részének az átütemezés, illetve egy, a lakásokat felvásárló ingatlanalap vagy más független szervezet jelentheti a kiutat. Ez esetben a korábbi tulajdonosok visszavásárlási opcióval bérlőként a lakásban maradhatnak. Az is megoldás lehet, ha a bank vásárolja vissza az ingatlant - mondta a Maisz elnöke.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mr. Bond, 2011.02.28 22:40

Ez az! Te és én áldozunk rá pénzt! 100000 Ft, vagy 250000 Ft a tanfolyam! Ez elsőre soknak hangzik! Meg "neked könnyű, van miből"! Ez baromság! A legnagyobb baromság! Arra van pénz, hogy hitelre autót vegyek, (önrész szükséges!!), karácsonykor (!!!!!) nagy bevásárlás a tuskoban, vagy az usannban. Meg valami szakmát kitanulni az OKJ-s képzésen, meg két hét Egyiptom (de hát ott zavargások vannak, és a magyar akkor megy oda!). Csakhogy ezek az összegek eltörpülnek a veszteségek mellett! Havi díjas biztosítás (min. 30% bukta!), 6%-os CHF hitel (min 1 milla bukta 20 év alatt), vállalkozás (10-ből 9 az első 5 évben, a maradék 10-ből 9 a következő 10 évben megy csődbe pénzügyi gondok miatt (azaz 100-ból 1 vállalkozás éli meg a 10 éves szülinapot!), és sorolhatnám holnap éjfélig!! És ez mind arra vezethető vissza, hogy nem akarunk se időt, se pénzt, se energiát arra fordítani, hogy megtanuljuk, HOGYAN MŰKŐDIK!
Ja! És mielőtt valaki megjegyezné, hogy neki milyen nehéz sora van, mert..., Nekem az egyik lányom auista, a másik mozgáskorlátozott, és a havi kezelésük min. 100000 Ft. Az állam (mindegyik kormány, legyen az sárga, piros, kék vagy zöld!) nagy ívben leszar! Dögöljön meg a gyerekem, ha betegen született!?
Nem támaszkadhatok az államra, ha úgysem ad semmit, csak ígérget! Ha valaki nem hiszi, nézzen utána, mit ad az állam és mennyit! De addig éhen halnék! És a gyerekeim is! Inkább nem pocsékolom az időt panaszkodásra, hanem megtanulom hogyan műkődik és csinálom! És ha valami nem megy, megkérdezem, hol b..ztam el! De csinálom és nem mocskolodok és nyavalygok!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2011.02.28 22:07

No jó ne bántsuk Őket, viszont ha egy termék úgy szemét ahogy van, akkor komoly profik azt nem fogják árulni hanem valóban 50 órás gyorstalpalón kell a csillogó szemü ügynököt kiképezni .
Biztosítási témákhoz nem értek ezért külön biztosítási brókerrel intézem a dolgot azaz elmondom neki, hogy mit akarok és utána elém teszi a szerződést amit gondolkodás nélkül aláirok, természetesen a legolcsóbb ajánlatot minden esetben rögtön kidobjuk , mert azzal csak baj lesz ha eset van, valamint azokat a cégeket is akik nem szeretnek káreseményt kifizetni stb...

Befektetési témákban meg csak magamra hallgatok, viszont eljárok a profik (Pl. Birger Schafermeier) előadásaira, képzésekre stb.... ebben az esetben nálam minden bróker és pénzügyi tanácsadó a kukában landol (mivel aki ért hozzá az magának dolgozik aki meg nem az a máséval veri a csalánt..), én a magam részéről napi órát figyelem a piacot igy nem is esek nagyon pofára
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mr. Bond, 2011.02.28 21:46

Nem akarok egyetlen alkuszcéget vagy bókercéget bántani! Elnézést FUN-klubok! Hiszen az egyik vállalkozásom 8 éve egy alkuszcéggel dolgozik! De ha már vállalkozási biztosításról, vagy deviza hitelről beszélek valakinek, b..sz. már meg, utána nézek, hogy is van ez, hogy műkődik, hogy vannak a jogszabályok, az adózási szabályok, más EU országokban ez hogy műkődik? És még sorolhatnám! De olyan cég van, aki csak azért gyűjti a munkatársakat, mert ezzel piacot nyerjen és elmondhassa magáról, mi vagyunk a legnagyobbak, mi támogatjuk a M..s W..-ot, és már 20 éve Man In Black-ezzünk, és mindenki "happy". Szükség van pénzügyi tanácsadókra, nagyon is! De ha már valakivel üzletet csinál, elad neki egy biztosítást, egy hitelt, akkor legyen a tanácsadója! Ne csak azért hívja fel legközelebb, mert szülinapja van, vagy épp van egy új termék vagy most nyertem egy ingyen jegyet a Disney parkba, és te is itt lehetnél mellettem (ha csinálnád az üzletet), hanem mutassa, hogy kell használni!
Lehet, hogy azért nem lettem "szuper nyolcas", mert így gondolom! Ez van! De Frank Bettger, Robert Kiyosaki, Warren Buffett, Soros György és még sorolhatnám tovább azért lettek nagyok, mert meg akarták tanulni, hogy műkődik, és ezt meg akarják mutatni másoknak is. Erre kellene szánni napi 20 percet (csak kezdetnek ennyit!), nem a VV-re. És akkor nem veszne el a nyugdíjalapunk, a házunk és a vállalkozásunk, vagy a munkahelyünk!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2011.02.28 21:18

Ha a brókernetre gondolsz akkor nekem is volt szerencsém hozzájuk, a lényeg hogy a második találkozóra már nem én mentem el hanem a két rottweilerem...már ott elkezdett kidülledni a szemem amikor azt mondták, hogy nyugodtan szálljak be.. az első éves dij elmegy a költségekre a többin meg vesznek warren buffetot... szóval amit ott oktatnak az ügynököknek az úgy baromság ahogy van, viszont az analfabétája aki nem ért a tözsdéhez az megeszi mert jól hangzik, hogy vegyünk részvényeket, meg diverzifikáljunk és így meggyőződésesen tudja kinálgatni a portékát....

No mindegy így van ez a vadonban is , aki nem figyel eléggé és nem menekül az bizony zsákmányként végzi valamelyik ragadozó karmaiban...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mr. Bond, 2011.02.28 21:02

Az egész ott is el lett k..va, hogy néhány hálózati marketinget alkalmazó pénzügyi tanácsadó cég, ( a három alapító tulajdonos most benne van a TOP 100-ban) "beszervez munkatársakat az utcáról", és mivel nem vagy kötvényes, részvényes stb., tehát nem rendelkezel az általad ajánlott termékkel, innentől kezdve csak eladod. Azt hirdetik ezek a brókercégek, hogy komoly hangsúlyt fektetnek a képzésekbe. Ez így igaz, az utolsó szóig! Csak akik épphogy átmennek a vizsgán, azok is tanácsot adnak. Nem fektett be, de mégis eladja. "Én nem vettem meg, de neked ez jó lesz!" A borzasztó még az is, hogy ezek a tanácsadók nem is fejlesztik magukat tovább, és sorolhatnám tovább. A bankok, biztosítók és más pénzintézetek ugyanilyen embereket vesznek fel alkalmazottnak.
A postán egy emberkének múltkor a kedves kis postáshölgy olyan "tanácsot adott", hogy már kis híjján majdnem odamentem, és azt mondtam: hülye vagy?"
5 évig tanultam technikumban, mire megtanultam a gépészet alapjait. Most egy 40 órás OKJ-s képzésen pénzügyi tanácsadó lehetsz, vagy banki alkalmazott! És nem kell továbbképezned magad, mert nincsenek újabb vizsgák! És csodálkozunk, hogy ennyi bedőlt hitel van!
"SZEMMEL AKARJUK LÁTNI A PÉNZT, NEM ÉSSZEL!!" Bedőlünk az első öltönyös, mercis tanácsadónak, aztán .......elárverezik a házunkat!
Emberek, kezdjetek el legalább naponta 20 percet pénzügyekkel foglalkozni! Tanuljatok, vegyetek ezzel kapcsolatos könyveket, stb. mert ha nem csináljátok, akkor nagy árat fogtok fizetni érte (rossz befektetések, rossz hitelek stb.)
"A sikeres cselekszik, a sikertelen csak beszél róla!"
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html