Kiesett a pikszisből Kuna Tibor is?

A milliárdos állami kommunikációs kampányokban és állami vállalatoknak is dolgozó Trinity Communications Kft. és Young and Parners Kft. tulajdonosát, Kuna Tibort különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásával vádolják a 444.hu értesülése szerint. Az ügynek hatvannál is több vádlottja van.
Domokos Erika, 2018. június 29. péntek, 11:42
Fotó: Unsplash

Kuna Tibor csökkenteni akarta a Young and Partners Kft.-t terhelő adókötelezettséget, ezért fiktív számlákat vásárolt V. Attila első rendű vádlott céghálózatától. Az ügyészek letöltendő börtönbüntetést és vagyonelkobzást kérnek (az okozott kár erejéig), és azt is, hogy a bíróság tiltsa el a cégvezetéstől Kuna Tibort, aki szerintük összesen 245 millió forintnyi hamis számlát fogadott be, és ezzel 52 milliós kárt okozott a költségvetésnek - olvasható a cikkben.

Kunát már 2016 végén gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, akkor panasszal élt, és azt állította a nyomozóknak, hogy nem követte el a bűncselekményt, amivel gyanúsítják, de ezen túl nem tett vallomást. Mikor idén márciusban a gyanúsítotti kihallgatásáról írt a 444.hu, Kuna azt mondta a portálnak, hogy minden számlájuk mögött valós gazdasági teljesítmény áll. A vádemelés hírére azonban egyelőre nem reagált a lapnak Kuna Tibor.

Kuna csak egyike az adócsalási ügy 60-nál is több vádlottjának, akik között ott van például Berki Krisztián focistából lett tévés celeb is, aki a vád szerint szintén hamis számlát fogadott be - de nem ők a hálózat szervezői, a fővádlottjai az ügynek.

Lehet, hogy véletlen egybeesés a májusi vádemeléssel, de a közelmúltban váratlanul felmondta Kunék (és egy másik vállalkozás) szerződéseit a Rogán Antal propagandaminisztériuma alá rendelt Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH), amelyet a kormányzati, 75 milliárdos keretmegállapodás keretében kötöttek. A hivatalos indoklás szerint a közbeszerzési szabályokat sértették meg a kizárt cégek - hívta fel a figyelmet a 444.hu.

Kuna Tibor a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2018-as listáján a 83. helyen állt, mintegy 12,5 milliárd forintra becsült vagyonnal.

A kép forrása: Unsplash.

HOZZÁSZÓLÁSOK