Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az OTP  tavaly a második félévben között 22 ezer babaváró szerződést kötött, átlagosan 9,2 millió forint értékben. A legtöbb igénylés Budapestről és környékéről, valamint Észak-Kelet-Magyarországról érkezett. Az ügyletek harmadánál már megszületett vagy útban van a gyerek, ezért kérték a családok a törlesztés felfüggesztését - írja a lap.

A falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt is élénken érdeklődnek a jogosult családok. Babaváróból 2019. december közepéig 3805 családdal kötött szerződést a Takarékbank 36,526 milliárd forint értékben. A legtöbben a maximális összeget igénylik. Falusi csokból 2019. november végéig 311 szerződéskötés történt a Takarékbanknál és 1,441 milliárd forint támogatást folyósítottak. A falusi csok az észak-keleti megyékben (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg), valamint Békés és Heves megyében a legnépszerűbb.

A CIB-nél a babaváró iránt Budapesten némileg magasabb, Nyugat-Magyarországon az átlagtól alacsonyabb az érdeklődés. A K&H Banktól a központi régióban igényelték a legtöbben a babaváró támogatást. A személyi hitelek kamatának csökkenése nem befolyásolta a babaváró népszerűségét. A K&H szeptember végéig összesen 2981 babaváró szerződést kötött, összesen mintegy 29 milliárd forint értékben. A Budapest Banknál tavaly év végéig a pénzintézet 1856 darab babaváró szerződést kötöttek 18 milliárd forint értékben.