Kiírta, de máris visszavonta tenderét az ÁEEK

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ visszavonta a napokban kiírt tenderét repülőgép bérlésére.
Németh Géza, 2017. február 6. hétfő, 14:57
Fotó: Napi.hu

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) visszavonta az Eurotransplant (ET) együttműködési megállapodás keretei között megvalósuló, nemzetközi szervcserék gyakorlati kivitelezéséhez kért, két darab merevszárnyú repülőgép folyamatos rendelkezésre állására kiírt tendert. Az indoklás mindössze annyi, hogy az ajánlattételi határidő lejárta előtt vonja vissza a  felhívást az ÁEEK.

Az ajánlattételi határidő március 14. volt. A felhívásban feltételként szerepelt az, hogy a repülőknek két órán belül fel kell szállniuk, és magukkal vinniük a donorszervet, vagy pedig a szervkivételt végző orvoscsoportot. Az útvonal a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, illetve valamely ET-tagállam közötti, de esetenként tagállamon kívüli helyszín is lehet. A felhívás példaként Athént említette. A kért éves teljesítmény 200 óra, de ettől az ajánlatkérő 50 százalékkal kevesebbet is rendelhetett volna.

Ajánlattételre az volt jogosult, akinek az előző három lezárt üzleti évben, a nem menetrendszerű légi személyi szállítási szolgáltatásból legalább nettó 88,5 millió forint árbevétele származott.
.

HOZZÁSZÓLÁSOK