Nincs kegyelem a villany- és a gázszámlánál?

Csak az év végén általában szokásos behajtási moratóriumra számíthatnak azok, akiknek közműtartozásuk van, az ünnepek alatt várhatóan nem fogják leállítani náluk a szolgáltatást.
Komócsin Sándor, 2020. november 16. hétfő, 08:16
Fotó: Reuters

Tavasztól eltérően az energiaszolgáltatók a veszélyhelyzet mostani kihirdetése után nem függesztették fel a tartozások miatti kikapcsolásokat. Az NKM önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállal az év végi ünnepi időszakban, ennek időtartamát rövidesen közzéteszik - válaszolta a Népszava kérdésére az állami közműholding.

A válasz azt valószínűsíti, hogy most, tavasztól eltérően az NKM a veszélyhelyzet alatt is kikapcsolja a számlájukkal régóta tartozókat. Tavaly az NKM az ünnepekre tekintettel - a korábbi éveknek megfelelően - december 13. és január 5. között tanúsított önkéntes önmegtartóztatást.

Az E.on-tól - immár beleértve az Elmű-Émászt is - még ennél is bizonytalanabb üzenetet kaptak a napilap sajtómunkásai. E szerint az egészségmegóvás és az ellátásbiztonság tükrében mérlegelik a helyzetet. Tavaly az év végi moratórium az E.ON-nál december 13-tól január 3-ig, az Elmű-Émász-nál december 20-tól január 2-ig tartott.

HOZZÁSZÓLÁSOK