Kilencszázalékos reálhozam az Aranykornál

Az Aranykornál az önkéntes és a magánág is a piaci átlag fölött teljesített 2001-ben. A nyugdíjpénztár 3–5 százalékos piaci részesedéssel, 28 milliárd forint kezelt vagyonnal a hatodik legnagyobb kassza lett, amely a taglétszámát 66 százalékkal, 131 ezerre növelte tavaly. A nyugdíjpénztár önkéntes ágazatának fedezeti tartalékra számított nettó éves átlagos hozama 6,8 százalék, a magánágazaté pedig 9 százalék volt.
NAPI, 2002. május 29. szerda, 18:40

Az Aranykor K&H Bank Nyugdíjpénztár a magánágon alapítása óta átlagosan 3,52 százalékos, önkéntes ágon 3,61 százalékos nettó reálhozamot ért el évente - hangzott el a kassza mai közgyűlésén. Az elmúlt időkben összesen hat kisebb nyugdíjpénztár beolvasztása révén az Aranykor összes kezelt vagyona 28 milliárd forint fölé emelkedett. A taglétszám tavaly év végére az előző év végéhez képest 66 százalékkal, 131 ezer fölé emelkedett. Az egy főre jutó vagyon az önkéntes ágban csaknem 320 ezer forint, a magánágban közel 140 ezer forint volt, ami minőségi ügyfélállományt jelez.
Az Aranykor önkéntes ágazatának fedezeti tartalékra számított nettó éves átlagos hozama tavaly 6,8 százalék volt. Az önkéntes ágazat 1995-ös megalakulása óta évente átlagosan 3,61 százalékos reálhozamot ért el. A magánágazat fedezeti tartalékra számított nettó éves átlagos hozama 2001-ben 9 százalék volt. Ez az ágazat az 1998-as megalakulása óta évente átlagosan 3,52 százalékos reálhozamot ért el.
Bálint András, az Aranykor ügyvezetője a közgyűlésen kiemelte, hogy a tavalyi két beolvadással a nyugdíjpénztár elérte az optimális üzemméretet, így az idén a bevétel és a taglétszám stabilizálása a legfontosabb feladat.

HOZZÁSZÓLÁSOK