Kilépett a Reál üzletlánc az OKSZ-ből

Tizenhét évi tagság után a múlt héten kilépett a több mint 2300, hazai tulajdonban lévő boltot képviselő Reál üzletlánc az Országos Kereskedelmi Szövetségből (OKSZ) - értesült a Magyar Idők iparági körökből.
Domokos Erika, 2017. november 6. hétfő, 07:53
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A 340 milliárd forintot meghaladó éves forgalmával a piaci nagyvállalatok rangsorában ötödikként számon tartott cég vezetője azt kifogásolja, hogy az érdekképviseletnél túlságosan eltolódott a hangsúly a multinacionális áruházláncok javára, mégpedig politikai okokból - idézi a lap cikkét az MTI.

A szövetség elnökségébe nem gyakorló kereskedők, hanem a multiláncok jogászai kerültek be az utóbbi időben, akik a külföldi érdekeltségű vállalatuk érdekeit tartják szem előtt a tárgyilagosság helyett - mondta Kujbus Tibor, a Reál Hungária Élelmiszer Kft. ügyvezetője a Magyar Időknek.

"Többször jeleztem a vezetőségnek, hogy nem értek egyet bizonyos dolgokkal. Az elmúlt 17 évben többféle kormány megfordult az ország élén, és tisztában vagyunk azzal is, hogy a kiskereskedelemben működő kisebb-nagyobb méretű, különböző típusú, hazai és külföldi vállalkozások sok esetben egymástól eltérő nézőpontból látják ugyanazt az ágazati problémát. A patinás szakmai szervezetnél mára viszont túlságosan egyoldalú lett az irány, politikai állásfoglalásként rendre a multikat védik, ami már vállalhatatlanná vált számunkra" - mondta Kujbus Tibor.

A Munkástanácsok Országos Szövetsége szerint várható volt a repedés a kiskereskedelem rendszerváltás óta kialakult szerkezetében.

HOZZÁSZÓLÁSOK