Kína húzza fel a Daimlert

A Daimler 2014-hez képest jelentősen nagyobb nyereségre, több bevételre és növekvő eladásokra számít 2015-ben. Negyedéves jelentése szerint a gyártó az új modellekből álló autóportfóliójára, az új termékek bevezetésére és a növekvő kínai keresletre építi üzleti tervét.
MTI-Eco, 2015. február 5. csütörtök, 10:20
Fotó: Reuters

A német gyártó szerint idén világszinten a kínai piac növekedése fog a legjobban hozzájárulni a globális autóeladások számának emelkedéséhez. A vállalat ezt a lehetőséget akarja kihasználni, miközben az észak amerikai piacon is eladásai növelését tervezi. A Daimler azonban kevesebb lehetőséget lát Oroszországban, ahol az autóeladások további meredek csökkenésére számít.

A Daimler adatai szerint 2014 negyedik negyedévében éves szinten 14 százalékkal nőtt az eladott Mercedes és Smart autók száma, elérve a 483 ezret. A gyártó összesített bevétele 11 százalékkal nőtt és 35,75 milliárd euró lett, a nettó nyereség viszont 29 százalékos csökkenés után 1,19 milliárd euróra esett.

A nyereséget csökkentette, hogy a Daimler 600 millió eurót tett félre rendkívüli tartalékként, mert az Európai Unió trösztellenes vizsgálatot folytat teherautókat gyártó cégek ellen, és a vizsgálat a Daimlert is érintheti.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matyi2010, 2015.02.05 13:55

"Kína húzza fel a Daimlert"

Nem lehetne, hogy vagy a cikkíró adja a címet vagy a "címadó" elolvassa a cikket?
Ugyanis a cikkben nem erről van szó. "A német gyártó szerint idén világszinten a kínai piac növekedése fog a legjobban hozzájárulni a globális autóeladások számának emelkedéséhez"
A Daimler a tavalyi 1,6 millióról elsősorban a Mercedesek eladását akarja 1,75 millió körülire emelni. Ehhez a kínai 280 ezres eladást 40-50 ezerrel kell emelnie, a világ többi részén meg 100-110 ezerrel.
Egyébként aMercedest pont Kína húzza le:Kínán kívüli eladásokban a Mercedes 1,37 millióval az első a BMW-Audi-Mercedes trióban,(1,34 millió BMW, 1,16 millió Audi) csak a gyenge kínai eladás miatt a harmadik az összes eladást tekintve.
Az igaz, hogy a kínai erősödéssel tudja megelőzni a BMW-t és a különösen Kínára támaszkodó Audit.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html