Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fejlesztéssel még modernebb termelési folyamatot valósítanak meg, új technológiai módszert vezetnek be. A kormány 4,9 milliárd forint készpénztámogatást nyújt a fejlesztéshez - idézi a minisztert az MTI, aki emellett arról is beszélt, hogy a mostani beruházással újabb keleti nagyvállalat döntött Magyarország mellett. Szerinte a cég a legmodernebb csúcstechnológiát hozta Magyarországra, a beruházást nagy nemzetközi versenyben sikerült elnyerni.

Ezzel Magyarországon fog működni a világ legnagyobb, passzív biztonsági eszközöket gyártó vállalata, a cég miskolci termékeinek 35 nagy autógyártó vásárlója van. A gyártás mellett termékfejlesztést, és tesztelést is végeznek, és a gyártott termékek több mint 90 százalékát exportálják. A Joyson a világ 30 országában 100 gyártóegységgel van jelen, és több mint 50 ezer dolgozót foglalkoztat - ismertette Szijjártó.

Kitért arra, hogy a kínai-magyar kereskedelmi forgalom tavaly rekordot döntött: 10 százalékos emelkedéssel megközelítette a 9 milliárd dollárt, és idén az első hét hónapban átlépte az 5 milliárd dollárt.

A cég 2013-ban döntötte el, hogy felépíti új gyárát Miskolcon, 68 millió dollár beruházással, 2100 munkahelyet teremtve. A vállalat globálisan vezető pozíciót szeretne elfoglalni a közlekedésbiztonsági eszközök gyártásában. Az elmúlt 5 év is azt bizonyítja, hogy jó döntés volt Miskolcon létrehozni a gyárat, most pedig további 50 millió eurós befektetéssel bővítik a jelenlegi termelési kapacitásaikat" - tette hozzá Kersten Hugo Bachmann, a Joyson Safety Systems Hungary Kft. ügyvezetője