Kínai autóipari cég terjeszkedik Miskolcon

Bővíti gyárát a közlekedésbiztonsági eszközöket gyártó, kínai tulajdonú Joyson Safety Systems Hungary Kft. Miskolcon, a beruházás értéke 50 millió dollár (16 milliárd forint) - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI szerint.
Szabó Dániel, 2019. október 11. péntek, 12:23
Fotó: Shutterstock

A fejlesztéssel még modernebb termelési folyamatot valósítanak meg, új technológiai módszert vezetnek be. A kormány 4,9 milliárd forint készpénztámogatást nyújt a fejlesztéshez - idézi a minisztert az MTI, aki emellett arról is beszélt, hogy a mostani beruházással újabb keleti nagyvállalat döntött Magyarország mellett. Szerinte a cég a legmodernebb csúcstechnológiát hozta Magyarországra, a beruházást nagy nemzetközi versenyben sikerült elnyerni.

Ezzel Magyarországon fog működni a világ legnagyobb, passzív biztonsági eszközöket gyártó vállalata, a cég miskolci termékeinek 35 nagy autógyártó vásárlója van. A gyártás mellett termékfejlesztést, és tesztelést is végeznek, és a gyártott termékek több mint 90 százalékát exportálják. A Joyson a világ 30 országában 100 gyártóegységgel van jelen, és több mint 50 ezer dolgozót foglalkoztat - ismertette Szijjártó.

Kitért arra, hogy a kínai-magyar kereskedelmi forgalom tavaly rekordot döntött: 10 százalékos emelkedéssel megközelítette a 9 milliárd dollárt, és idén az első hét hónapban átlépte az 5 milliárd dollárt.

A cég 2013-ban döntötte el, hogy felépíti új gyárát Miskolcon, 68 millió dollár beruházással, 2100 munkahelyet teremtve. A vállalat globálisan vezető pozíciót szeretne elfoglalni a közlekedésbiztonsági eszközök gyártásában. Az elmúlt 5 év is azt bizonyítja, hogy jó döntés volt Miskolcon létrehozni a gyárat, most pedig további 50 millió eurós befektetéssel bővítik a jelenlegi termelési kapacitásaikat" - tette hozzá Kersten Hugo Bachmann, a Joyson Safety Systems Hungary Kft. ügyvezetője

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matyi2010, 2019.10.11 13:54

Így stabilizálódik végre az egykori Takata helyzete, ha jönnek Európa környékére a kínai autógyárak (Byd Marokkó, Geely Belorusszia, Haval Oroszország) ebből plusz megrendelések lehetnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html