Végre kezdődhet a Hagyományos Kínai Orvoslási tanszék kialakítása

A Laki Épületszobrász Zrt. alakíthatja ki a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara számára a Hagyományos Kínai Orvoslási tanszéket, a Budapest VIII. kerületében lévő Vas utca 17. számú épület átalakításával, illetve bővítésével. A vállalási ár nettó 4 milliárd 276 millió forint.
Németh Géza, 2020. június 24. szerda, 12:15
Fotó: MTI/EPA

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az épület alatt két pinceszint, a földszint felett pedig 5 emelet található. Épül 3 személylift és a mélygarázshoz egy autó felvonó. A mélygarázsban 21 autó fér el. Az épületben lesz 2 demonstrációs terem 2 vizsgálóval, 3 kezelő helyiség gyógynövénytárral, továbbá egy 178 fős és egy 305 fős előadóterem, továbbá három 50 fős tanterem és 10 labor is.

A nyertessel június 15-én kötött szerződést a BMSK.

A másik ajánlattevő - a Laterex Építő Zrt. - érvénytelen ajánlatot adott be.

A kormány idén májusban a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának, a Hagyományos Kínai Orvoslás Részleg beruházására 5 milliárd 981 millió forintot hagyott jóvá. A Szentkirályi utcai épület a Semmelweis Egyetem vagyonkezelésébe kerül. Az 5 milliárd 981 millió forintból az idei költségvetést 1 milliárd 88 millió forint terheli. A nagyobb hányadot a jövő évi büdzsében kell szerepeltetni.

HOZZÁSZÓLÁSOK