Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Technológiai zóna és logisztikai park létrehozásáról is tárgyalt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés és a Kína egyik vezető ipari és termelési központjának és egyben harmadik leggazdagabb tartományának számító Shandong vezetése.

A befektetések megkönnyítésére pénzügyi fejlesztési alap létrehozását tűzte ki célul Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés - nyilatkozta a tárgyalások kapcsán Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

A kínai kormány központilag támogatja a Shandong tartományban működő cégek Kelet-Közép-Európába irányuló befektetéseit - tette hozzá Shandong tartomány gazdasági, kutatási és fejlesztési ügyekért felelős kormányzó helyettese, Zhang Chaochao.

A gazdasági együttműködésről folytatott megbeszélésen részt vett Jason Ding, a Wanhua- BorsodChem elnök-vezérigazgatója is, aki ismertette a kazincbarcikai vegyipari vállalat  fejlesztési elképzeléseit, amelyekhez kínai fejlesztési hitelt is igénybe kívánnak venni.

Tavaly a tartományi vállalatok összesen 3,7 milliárd dollár értékű befektetést hajtottak végre külföldön - hangsúlyozta a kínai tárgyalópartner. Shandong tartomány bruttó hazai összterméke 2012-ben meghaladta a 800 milliárd dollárt, ami 9,8 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.