Kínai befektetők jöhetnek Borsodba

Újabb befektetési lehetőségről tárgyalt Borsod megye és az egyik leggazdagabb kínai tartomány vezetése.
Diószegi József, 2013. április 25. csütörtök, 14:51
Fotó: Napi.hu

Technológiai zóna és logisztikai park létrehozásáról is tárgyalt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés és a Kína egyik vezető ipari és termelési központjának és egyben harmadik leggazdagabb tartományának számító Shandong vezetése.

A befektetések megkönnyítésére pénzügyi fejlesztési alap létrehozását tűzte ki célul Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés - nyilatkozta a tárgyalások kapcsán Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

A kínai kormány központilag támogatja a Shandong tartományban működő cégek Kelet-Közép-Európába irányuló befektetéseit - tette hozzá Shandong tartomány gazdasági, kutatási és fejlesztési ügyekért felelős kormányzó helyettese, Zhang Chaochao.

A gazdasági együttműködésről folytatott megbeszélésen részt vett Jason Ding, a Wanhua- BorsodChem elnök-vezérigazgatója is, aki ismertette a kazincbarcikai vegyipari vállalat  fejlesztési elképzeléseit, amelyekhez kínai fejlesztési hitelt is igénybe kívánnak venni.

Tavaly a tartományi vállalatok összesen 3,7 milliárd dollár értékű befektetést hajtottak végre külföldön - hangsúlyozta a kínai tárgyalópartner. Shandong tartomány bruttó hazai összterméke 2012-ben meghaladta a 800 milliárd dollárt, ami 9,8 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.04.25 15:28

Jó hír ,csak a cigányoknak szakmát kellene tanulni ,hogy kapjanak munkát ,főleg a kolompároknak ,mert ők a kannibálok...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html