Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MKB-ra vonatkozó szanálási eljárás alatt közérdekű adatigénylés érkezett az MNB-hez, amelyben kérték "az MKB Bank alább felsorolt vevőinek tulajdonosi szerkezetére, felépítésére vonatkozó adatokat: Blue Robin Investments SCA, Minerva Magántőkealap Zrt., Pannónia Nyugdíjpénztár."

Miután az MNB arról tájékoztatta az adatigénylőt, hogy a kért adatok megismerhetősége korlátozott, mivel még folyik a szanálási eljárás, az adatigénylő bírósághoz fordult - írta a Portfolio.hu.

Az elsőfokú ítélet az igényelt adatok kiadására kötelezte az MNB-t. A másodfokú bíróság az elsőfokú ítéletet a per fő tárgyára vonatkozóan helyben hagyta.

Az MNB a bíróság másodfokú ítéletében foglaltak szerint az adatigénylő rendelkezésére bocsátja az ítélet szerinti határidőben azon adatigénylő által kért adatokat, amelyek az adatigénylés időpontjában az MNB rendelkezésére álltak.

Az MNB közleménye szerint a másodfokú ítéletben foglaltakkal nem ért egyet, ezért annak bírósági felülvizsgálata és végrehajtásának felfüggesztése iránti kérelmet terjesztett elő a Kúriához.

Az MNB 2016. március 31-én döntött arról, hogy a legmagasabb vételárat, 37 milliárd forintot kínáló, a Blue Robin Investments S.C.A., a METIS Magántőkealap és a Pannónia Nyugdíjpénztár által alkotott konzorcium résztvevői lehetnek az MKB Bank Zrt. új tulajdonosai - írta a portál.