A mai bejelentés szerint Vaszily Miklós, a TV2 Média Csoport Zrt. elnöke Pavel Stanchevet nevezte ki a médiacsoport vezérigazgatójává.

Az 52 éves szakember a piacvezető francia TF1 csoporttól érkezik a csatornához, ahol különböző vezetői- és tanácsadói feladatokat látott el az elmúlt években. A TF1 Distribution vezérigazgatójaként a franciaországi, belgiumi és svájci csatornák nemlineáris szolgáltatásainak forgalmazásáért, illetve az új piacok megszerzéséért felelt. Bár Stanchev hivatalosan csak május 15-től lesz a médiacsoport vezérigazgatója, a következő egy hónapban a csatorna felépítésével és működésével, illetve az egyes területek vezetőivel ismerkedik a szakember.

Kifejezett célja volt, hogy olyan új vezetőt találjunk a TV2 élére, aki kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkezik a közép-kelet európai térségben, illetve akinek szakértelme a jövőben motorja lehet a TV2 hazai és régiós növekedési terveinek - mondta Vaszily Miklós.

Stanchev - az immár 14 csatornából álló TV2 menedzsmentjével együtt - a médiacsoport digitális és nemzetközi területeinek a fejlesztését tartja elsődlegesnek, és célja, hogy a nézők a TV2 adóin érjék el a legjobb szórakoztató- és hírműsorokat.

A bolgár-francia állampolgárságú szakember - aki Szófiában (irodalom) és Párizsban (újságírás) végezte tanulmányait, hét nyelven (bolgár, francia, angol, román, orosz, német és szerb) beszél - 28 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi televíziózás és média területén, munkája számos alkalommal érintette a magyarországi médiapiacot is. A TF1 Group-ot megelőzően a bolgár bTV Media Group vezérigazgatója volt, szintén vezérigazgatóként irányította az Antenna Group South-East Europe-ot (Ljubjana, Belgrád, Athén) illetve azt megelőzően az Antenna szófiai székhelyű Nova televízióját. Vezérigazgatója volt a Planet TV-nek Szlovéniában és a PRVA televíziónak Szerbiában, valamint a bukaresti székhelyű Kanal D tévétársaságnak is. Az RTL Croatia első általános igazgatójaként a társaság régiót - ide értve Magyarországot is - érintő fejlesztéseiben is részt vett. Karrierjét a kilencvenes években a Ringier médiacsoportnál kezdte, ahol üzletfejlesztési menedzserként hozzájárult magyarországi, bulgáriai és romániai sajtótermékek indulásához is.