Kinevezés a Sberbank Magyarországnál

Hámori Andrást, a Sberbank Europe AG lakossági üzletágért felelős igazgatósági tagját választották a Sberbank Magyarország Zrt. felügyelőbizottsága élére, miután az MNB is jóváhagyta a kinevezést - adta hírül a pénzintézet.
MTI-Eco, 2014. július 10. csütörtök, 07:51
Fotó: Reuters

Hámori András 2014. július 4-i hatállyal váltotta Valentin Mihovot ebben a pozícióban.

A szakember 1999-ben kezdte pályafutását a Budapest Bank kockázatkezelési menedzsereként, ahol 2001-ben vezető kockázatkezelési szakértő, majd két év után felsővezető lett. 2005-ben a bécsi Raiffesen Bank International lakossági termékekért és marketingért felelős alelnökének nevezték ki. 2009-től Hámori lett a Zuno Bank AG elnök-vezérigazgatója, majd 2013. január 1-jével lakossági üzletágért felelős igazgatósági tagként csatlakozott a Sberbank Europe AG-hez.

A Sberbank az Orbán-kormány gazdaságpolitikája miatt nagyon kemény piacként tekint Magyarországra. A helyzetet csak tovább nehezíti a devizahitelekkel kapcsolatos legújabb törvény, amely a vártnál nagyobb terheket ró a bankokra - idézte a közelmúltban a Moscow Times Hámori Andrást. Véleménye szerint a magyarországi üzleti környezet nagy kihívásokat támaszt a pénzintézeti szektor szereplőivel szemben.

HOZZÁSZÓLÁSOK